Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2 hetes kisbabánál mennyi az...

2 hetes kisbabánál mennyi az esély, hogy visszaszokik a szopizásra? Néha napján magától kezdi de a többségébe lefejt tejet iszik. Meddig tartható fenn igy a tejtermelés?

Figyelt kérdés
2010. júl. 9. 21:39
 1/5 anonim ***** válasza:
A babád még nagyon kicsi, így ha türelmesen csinálod és ő is ügyes, biztos, hogy vissza fog szokni. Ha nem sikerül azonnal, akkor se keseredj el, inkább kérd szakember segítségét! Kérd meg a védőnőt vagy keress egy szoptatási tanácsadót, ők biztosan tudnak tanácsot adni, hogyan csináld!
2010. júl. 9. 22:14
 2/5 anonim ***** válasza:

Fejéssel a tejtermelés akármeddig fenntartható, de minél többször kapja üvegből a tejet, annál valószínűbb, hogy rászokik és nem fog visszaszokni a cicire.

Én jelenleg 4 hónapja fejem a fiamnak. :-(

2010. júl. 9. 23:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Első hozzászólónak teljesen igaza van! Kitartás, mert van rá esély, nem is kicsi! :-)
2010. júl. 10. 11:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Miért alakult így?

Nálunk a következő volt: szopott 1 órát, jaj de jó. De tiszta száraz volt a pelusa egész nap. Megmértük, hogy mennyit eszik, hát 10-20 gr. Tejem volt bőven, a védőnő szerint jól volt mellre téve. Hát a fene sem értette. A védőnő azt mondta, tegyem mellre akár fél óránként is, fog enni. Csak épp azt felejtette el, hogy mellette van még egy 2 éves lányom, nem szoptathatok egész nap. Ezzel együtt is vagy napi 6 órát csak szoptattam, de nem evett többet. Éhen nem halhat! Elkezdtem fejni neki, és fecskendővel adtam neki. Poharazásban nem vagyok valami jó. Így még megivott + 70 ml-t. De előtte mindig mellre tettem, de inkább csak aludt a cicin. Mindenki mondta, hogy milyen hülye vagyok, hogy így kínlódom, tápszer és kész. Egy barátnőm azt mondta, az ő fia volt ilyen, ő fejt neki, 9 hónapos koráig ment a dolog.

Aztán meguntam a fecskendőzgetést, volt vagy fél óra mire úgy megetettem. Legyen akkor cumisüveg, előtte sosem kapott, mégsem evett rendesen. Abból megitta 5 perc alatt, de így is mindig cicivel kezdtük.

2 hónapos korában elkezdett rendesen szopni. Most 5 hónapos, de azóta nem látott cumisüveget szerencsére.

Szóval kitartás! Minden baba szereti a cicit, azon nyugszanak meg. Ha nem akarja elfogadni, akkor tedd rá, ha álmos, akkor általában elfogadják, előbb- utóbb inni is fog belőle.

2010. júl. 10. 14:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Az enyém 2,5 hetes, de sajna annyira rászokott az üvegre (mivel kevés volt a tejem kellett a táp) hogy most már csak párat kortyol (és lehet nincs is több a ciciben, mert két mellből is csak 10-et fejtem le) és utána már csak cumizik. Rossz anyának is érzem emiatt magam,de már tényleg csak desszertet kap a mellemből, mert tápot 100-at bedurrant. Mellszivás nem sikerül úgy hogy apad a tejem. :-(
2010. júl. 11. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!