Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit ajánlotok? Ha em megy a...

Mit ajánlotok? Ha em megy a szopi ciciből

Figyelt kérdés

A kicsikémmel cicin kedtük. Sokszor bealud 2 hetesen annyira kikezdte a mellem hogy ordítottam a fájdalomtól elkezdtem fejegetni és cumisüvegböl adni. Már a kzi fejés nem fáj de ha cicire teszem sírásig szoptatok. Ettöl független etessem ciciböl?

Annyira megszenvedem és a cumisüveg sokal jobb mert nem alszik rá eleget eszik

2010. júl. 9. 12:43
 1/6 xStefix ***** válasza:
100%

Ajaj, szerintem itt alapvető információk hiányoznak!

A szoptatás legvalószínűbben azért fáj(t), mert a babád nem jól lett mellre rakva (a szoptatási póz és/vagy a mellrekapás nem volt megfelelő). Illetve azért, mert egy újszülött még nem tud elég ügyesen, hatékonyan szopni és a mellednek is hozzá kellene eddződnie ehhez a fajta terheléshez. Mostanra viszont, a cumisüveges pótlás miatt, már minden bizonnyal tovább romlott a helyzet, mert a babád továbbra sem tanult meg jól szopizni, ha ugyan nem lett már cumizavaros is...

Nem akarlak ijesztgetni, de ha ez így megy tovább, a szopinak valószínűleg lőttek, és lehet, hogy a tejednek is előbb-utóbb! (A fejés általában nem olyan hatékony, mint a szopizás.)

Megpróbálnék neked segíteni, úgyhogy ha gondolod, írj egy privit és küldök neked pár hasznos tanácsot. :)

2010. júl. 9. 12:56
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Mi is igy jártunk mint ti...csak nálunk még a tejem sem volt elég neki,én táppal pótoltam minden második szoptatást. Nekem is fájt,sőt sebes is volt a mellem,de a védőnő ajánlott egy krémet amitől helyre jött!
2010. júl. 9. 12:58
 3/6 A kérdező kommentje:

jaj drágák vagytok én is krémezek bepantent nyomom midnen kifejés után h helyre jöjjek..

a cicire rakásról meg azt irnám teljesen bekapja és szívja is szerintem jol csak mire elfárad elkezdi az inyével dörzsölni"harapni" és attol készült ugy ki a mellbimbom h szájába nem tudom tenni már..alkalmanként probálm mert az orvos is mondta..de már nem tudom hogy mit tehetek még

2010. júl. 9. 13:09
 4/6 anonim ***** válasza:

xStefix-nek:

Tudom, mert írtad, hogy szakirányú tanulmányokat végzel, mégis megcáfolnám, amit a tej elapadásáról mondasz. 4 hónapja fejem, mert a korababám besárgult, gyenge volt szopni, és már a kórházban cumizavaros lett. De nemhogy apadna, hanem még sok tejem is van, anyatejleadó lettem napi 1 liter felesleggel. Az én mellszívóm mindenesetre sokkal alaposabban ki tudja üryteni a mellemet, mint a babám, sajnos. :-(

Minden másban csak csodálom, milyen hasznos tanácsokat tudsz adni, de a fejéstől tényleg nem megy el a tej, épp ellenkezőleg: fenn lehet tartani a tejtermelést, ez tapasztalat.

2010. júl. 9. 14:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek: tudom, hogy rohadtul fáj, amikor a baba az ínyével harapja a mellbimbót. de ha helyesen kapná be, elég mélyen, akkor a bimbó a lágyszájpadhoz kerülne, és nemhogy fájna, hanem kellemesen masszírozna is. ne hagyd, hogy fájjon, nem szabad, mert tönkremegy a cicid, és ő se jut tejhez! A bimbóudvart kell masszíroznia az ínyével, nem a bimbót, a bimbóban ugyanis nincs tej. Ha fáj, akkor ki kell venni a szájából, és újra betenni. Ha 38-szor, akkor 38-szor, de nem szabad, hogy fájjon.

Ha sehogyse lehet megtanítani szopni a babádat, akkor még mindig jobb a saját anyatej lefejve és üvegből, mint a tápszer, de előbb megpróbálkozhatnál felhívni egy szoptatási tanácsadót.

2010. júl. 9. 14:13
 6/6 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm a tanácsokat a szopit azért ha ugy látom nem hagyom annyiba néha ha pihen a cicim tudom adni neki..de megfigyelésem szerint gyenge ő is a szíváshoz-mondja a dokink-de szerintem a tejem elapadhat ha stresszelek ezen igy probálok fejegetni és igény szerint ciciztetni..

ja és el ne felejtsem a cumit kiköpi...gondolom ez már elönyom:)

szép napot és köszönöm a tanácsokat

szép fejlödést midnenki babájának

2010. júl. 9. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!