Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikortól nem szoktak már adni...

Mikortól nem szoktak már adni a piciknek anyatejet vagy tápszert?

Figyelt kérdés
Úgy értem,meddig szükséges vagy tejet,vagy tápszert adni a piciknek,miután elkezdtük a hozzátáplálást,mert van aki 2 éves korig is szoptat. Mert jó,ha van tej,ameddig van, gondolom addig,de ha már nincs?
2008. nov. 12. 20:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Egy éves kor után mindent ehetnek a babák. A tápszert 3 éves korig lehet adni. Egy éves kor után már ihat a baba 2.8-as tejet is. A tej egészséges és nélkülözhetetlen a babáknak, illetve a gyerekeknek, úgyhogy 3 éves kor után is célszerű minél többet adni neki, akár egy éves kor után kakaó formájában is.
2008. nov. 12. 20:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia! Mivel nekem nem volt elég tejem (csak 6 hónapig szoptattam, s ekkor is hozzátáplálással), így tápszereztünk. Miután minden étkezést kiváltottunk, valahogy nálunk megmaradt a reggeli tej (tápszer formában) reggelivel összekötve. Én másfél éves korig kevertem a tápszert. Könyvek így ajánlják , s nálunk már 8 hónaposan allergiás tünetek is jelentkeztek (igaz nem a tejtöl), így mi kivártuk ezt az idöt. Ha nálatok is van valamilyen allergia a szük családban, akkor várnék. Ismeröseim közül sokan szintén így csinálták, mások viszont már 1 év után átálltak a tehéntejre.
2008. nov. 12. 21:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én pont ma kérdeztem meg a gyerekorvosunkat,mert 1évesek vagyunk. Szóval bolti minőségi tejet adhatsz már neki. Csak figyelni kell,hogy nem-e allergiás rá. Ez 72órán belül kiderül.
2008. nov. 12. 21:04
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát ha nincs akkor addig míg el nem fogy. :)

Amúgy a legtöbben szerintem egy éves korig szoktak! Ki hogy érzi jónak, hogy megy dolgozni stb.

Szerintem aki már 10-12 hónapos kor után szoptat, vagy még később, szerintem már csak este vagy éjjel főleg, illetve a kicsi igénye szerint.

Ha pedig tápszer van csak akkor egy éves korig szokták szerintem, utána babatejet és aztán tej szépen lassan fokozatosan bevezetve, forralva természetesen. Ha nincs reakció maradhat is a rendes tej. Aztán kakaó stb. kombináció.

Amúgy van a tápszeresek közül aki már 10 hósan is ad rendes tejet, de a hivatalos most hogy egy éves korig adjunk tápszert.

Ha meg nagyon nagyon óvatosak akarunk lenni, akkor csak három évesen, de ez szerintem azért túlzás.

A rendes tej pedig reggel este lesz legutóljára, aztán a reggeli tej már reggeli mellé lesz és este vacsorához, vagy utána. Van aki elalvás előtt adja, van aki előbb.

Remélem kaptál választ a kérdésedre! Remélem jól értelmeztem! Próbáltam több oldal alapján is válaszolni!

Ha nem sikerült, akkor pontosíts és akkor megpróbálok asszerint!

2008. nov. 12. 21:04
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2008. nov. 12. 21:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Én az egyik lányomat 3 éves koráig szoptattam, de emellett kb. 1,5 éves korától adtam neki bolti tejet is.

A kicsi most 2,5 éves, de ő is kap bolti tejet amellett, hogy naponta többször szopik.

2008. nov. 12. 21:15
 7/7 anonim ***** válasza:
szia, babam tápszeres, és úgy gondoltam, kb másfél éves koráig fogja kapni. Most 8 hónapos, kora reggel kap tápszert, néha tízorai után, és éjszakára a joéjszakátosat, ezzel simán megvan az ajánlott napi min 500ml tej. Amíg más tejeterméket (joghurt, túro, kefír stb) nem vezetsz be, a tejszukségletet csak az anyatej vagy a tápszer fedezi, erre figyelj, hogy elegendot kapjon.
2008. nov. 12. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!