Mikortól nem szoktak már adni a piciknek anyatejet vagy tápszert?
Hát ha nincs akkor addig míg el nem fogy. :)
Amúgy a legtöbben szerintem egy éves korig szoktak! Ki hogy érzi jónak, hogy megy dolgozni stb.
Szerintem aki már 10-12 hónapos kor után szoptat, vagy még később, szerintem már csak este vagy éjjel főleg, illetve a kicsi igénye szerint.
Ha pedig tápszer van csak akkor egy éves korig szokták szerintem, utána babatejet és aztán tej szépen lassan fokozatosan bevezetve, forralva természetesen. Ha nincs reakció maradhat is a rendes tej. Aztán kakaó stb. kombináció.
Amúgy van a tápszeresek közül aki már 10 hósan is ad rendes tejet, de a hivatalos most hogy egy éves korig adjunk tápszert.
Ha meg nagyon nagyon óvatosak akarunk lenni, akkor csak három évesen, de ez szerintem azért túlzás.
A rendes tej pedig reggel este lesz legutóljára, aztán a reggeli tej már reggeli mellé lesz és este vacsorához, vagy utána. Van aki elalvás előtt adja, van aki előbb.
Remélem kaptál választ a kérdésedre! Remélem jól értelmeztem! Próbáltam több oldal alapján is válaszolni!
Ha nem sikerült, akkor pontosíts és akkor megpróbálok asszerint!
Én az egyik lányomat 3 éves koráig szoptattam, de emellett kb. 1,5 éves korától adtam neki bolti tejet is.
A kicsi most 2,5 éves, de ő is kap bolti tejet amellett, hogy naponta többször szopik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!