Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy éves kor után?

Egy éves kor után?

Figyelt kérdés
Aki szoptat még 1 éven túl, éjjel ébred a kicsi szopni? Hányszor? Ha nem, magától nem, vagy van valami jó ötlet, hogy éjjel ne keljen annyiszor?
2019. máj. 3. 06:31
 1/10 anonim ***** válasza:
52%
34 honapig szoptattam, volt ebbol fel ev 1-2 eves kra kozott, amikor jol aludt, pedig semmit sem csinaltam maskepp, aztan beteg lett, es onnantol a szopi vegeig 6-8 keles. Nalunk az oldotta meg, hogy ferjemmel alszik, es sajat agyat kapott a mienk melle, igy rosszabb ejszakakon 2-3x, neha jobbakon 0-1x ebred.
2019. máj. 3. 06:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Magától alussza át az estét, főleg ha elfáradt. Akkor kel, ha fogzik, és fáj neki. Ilyenkor kicsit mellre teszem, egy percen belül visszaalszik.
2019. máj. 3. 06:34
 3/10 A kérdező kommentje:
JAJJ...
2019. máj. 3. 06:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Kb óránként, 2 óránként ébredt szopizni 1, 5 éves koráig.
2019. máj. 3. 08:28
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem kelt a lányom többször. De 2 éves korában abbahagytuk a szopit, utána is kelt, csak kicsit kevesebbet. 2,5 éves kora után kezdte néha átaludni az éjszakát.
2019. máj. 3. 08:45
 6/10 anonim ***** válasza:
6 hetes korától átaludta az éjszakát, szoptattam. Most másfél, nagyon meglepődnék, ha egyszer csak felkelne. 😄
2019. máj. 3. 09:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Most 14 hònapos. 4 hòs kora òta kb 2 òrànkènt kelt szopizni minden èjszaka. Kimerültem. Kèt hete nem kap cicit èjszaka, azòta àtaludja az èjszakàkat. Este 9-kor szopizik utoljára ès reggel 6-kor kap legközelebb. Közben alszik, vagy ha meg is èbred, picit nyöszörög, de visszaalszik.
2019. máj. 3. 09:45
 8/10 A kérdező kommentje:
Utolsó és amikor egyszercsak éjjel nem adtál, hogy aludt vissza? Hol alszik éjjel?
2019. máj. 3. 11:17
 9/10 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Többszöri nekifutásra sikerült csak. 9-10 hós kora óta volt már 3-4 próbálkozásunk, hogy megtanítsuk aludni, de nem sikerült, mert vagy beteg lett, vagy fogzás miatt nem tudott aludni, vagy nem volt rá elég érett,vagy minden egyszerre, nem tudom. Pedig napirendet is kialakítottam, esti rutint, de valahogy mégsem ment - ami simán lehet a mi hibánk, nem voltunk elég kitartóak, következetesek...

Most három hete újra belevágtunk. Először egy pár napig csak az éjféli szopit vettem el. Első nap sírt egy hosszabbat, majd elaludt. Második nap már csak egy picit sírt és aludt is tovább. Aztán ezt kitoltam 3-4 óráig, majd szinte egyik napról a másikra magától beállt arra, hogy csak 6-kor kér cicit (Tuja mondani, hogy "cici" innen tudom ilyen határozottan hogy mit akar). Ez 2 hete így van. (Azóta engem kicseréltek:))

A kiságya a mi ágyunk mellett van, közvetlenül az én oldalamon egészen a mi ágyunkhoz tolva. Apuka már egy ideje a nagytesó szobájába költözött:) Most fontolgatja a visszatérést:))

Az biztos, hogy kellett hozzá, hogy kicsit nagyobb legyen és megérjen rá. Illetve fontos, hogy ne legyen beteg és ne fájjon semmilye!

2019. máj. 3. 15:51
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt megpróbálom akkor, mert tegnap vagy 10x felkelt ejjel...
2019. máj. 5. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!