Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor lett tobb mennyisegu...

Mikor lett tobb mennyisegu tejetek?

Figyelt kérdés

Szombaton volt a csaszarom, (a babam pic-en van egyelore, szoptatni meg nem tudom, de kapja a tejemet szondan)hetfo ota fejem a tejem, eloszor csak kezzel de tegnap ota mar geppel (avent). Kozbe be is indult rendesen a tejtermeles, eleg nagyok lettek a cicijeim. Ugy latom hogy naprol napra tobbet tudok fejni, ma mar 70 ml-t kb/alkalom. Probalok 3 orankent fejni. Viszont meg mindig csak csak cseppek jonnek, “konnyezes”, nem spriccel. Ez normalis? Mikor annak a spriccelesnek beindulnia? Aggodom mert kicsit csomos a mellem, mondjuk nem faj, probalom masszirozgatni, nem szeretnem ha begyulladna.

Mindenfele tanacsot szivesen olvasok.

Elnezest elegge kezdo vagyok a temaban...

Koszonom

2019. ápr. 17. 13:34
 1/4 anonim ***** válasza:
52%
Szia, most kezd belövellni a tej, ez elég fájdalmas időszak. Ha teheted, forró víz alatt tusoláskor masszírozd át, legyen szabadon, akár melltartó nélkül. A meleg borogatás nagyon jót tesz. Sok sikert, kitartást! A kórházban van szootatási tanácsadó is, igényeld a nővérektől!
2019. ápr. 17. 13:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Minél több az inger, annál több a tej.

Ne 3 óránként fejj, hanem akár óránként, a mellszívó nem stimulál úgy, mint a gyerek.

2019. ápr. 17. 13:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Így van ahogy előttem is írták. Borogasd, zuhany alatt masszírozd és mindig úgy fejd le, hogy csomó ne maradjon benne, mert ha elzáródik egy tejcsatorna, ahol a csomót érzed, az begyulladhat.

Az, hogy még nem spriccel, nem baj, majd fog :D

A 70 ml alkalmanként tökéletes mennyiség, több egyelőre nem kell neki, viszont valóban minél több inger éri a cicid, annál több tej lesz, szóval ha óránként szívod, másnap már sokkal több tejcsid lesz.

És ne stresszeld túl, mert a stressz is csökkenti a tej mennyiségét! :)

Ám ha aggódsz a mennyiség miatt, én az Ukko szoptatós teát ittam, próbálj meg beszerezni.

Ha esetleg Budapesti vagy és párod el tud jönni, én adni is tudok belőle. Feltankoltam mert nagyon jó!

És gratulálok a babához!

2019. ápr. 17. 14:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Annyira nem ertem, ma pl fel4tol fel6ig vagyis 2 orat fejtem ugy, hogy kozben probaltam masszirozni is mellem es egyszeruen nem maradt abba!!! Csak jott es jott es meg mindig maradt benne de mar annyira fajt a mellem, kezem hogy abbahagytam de igy meg be fog gyulladni. Nem ertem egesz nap fejnem kene egyhuzamban? 😂 megteszek barmit ulok itt orak hoasszat csak nem latom a fenyt az alagut vegen:(
2019. ápr. 17. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!