Anyukák ti hogy fogadtátok, mikor kiderült, hogy nem elég a tejetek a picinek, hogy tápszert kell adnotok?
Nekem sajnos egy csepp tejem sem volt...ritka de ez van. Fejtem volna,ittam teát,vizet,már fejen is álltam volna,de nem indult be a tej.Kb 1 hétig mindent megprobáltam.
Kicsit rosszul éreztem magam hogy nem tudok megadni mindent a babámnak amit szeretnék,de szerencsére olyan emberek vettek körül,akik nem csináltak belöle nagy ügyet,sosem éreztették velem hogy emiatt kevesebb lennék.
A kisfiam azota már nagyfiu,és semmivel sem lett kevesebb mint az anyatejes babák.Nem hizott meg,nem volt betegesebb.
En a harmadik gyerekemmel jartam igy. Az elso kettot 15 es 16 honapog szoptattam.
A harmadik viszont nagyon nehezen hizott 2 honapos kora utan, egy kinlodas a szoptatas.
Allandoan beteg valamelyik gyerekem (vagy tobb is egyszerre), meg mi is, hulla faradt vagyok, persze, hogy a tej rovasara ment ez. 2 honapja nem volt egy nap sem, hogy mindannyian egeszsegesek lettunk volna es csak a legkisebb lenne itthon. Segitseg meg semmi.
Nekem egy megvaltas, hogy elfogadta a cumisuveget es a masodik fajta tapszert, iszonyu stressz es teher volt, hogy nincs eleg tejem. Ettol fuggeglenul az elso alkalommal en is majdnem elbogtem magam, nagyon rossz erzes volt latni, ahogy a tapszert issza. De mondom, masreszrol nekem egy nagy mazsas suly esett igy le a vallamrol, szoval bar meg szokom a gondolatot, de alapvetoen megkonnyebbultem.
En tettem fel a kerdest, hogy potlas mellett ki meddig tudott szoptatni, mert kb 1 eves koraig vele is szeretnem kihuzni. Remelem sikerul.
Nalad csak potolni kell vagy mar teljesen atallt a tapszerre?
Az első babám már a kórházban is kapott pótlást, otthon volt hogy órákon át próbáltam szoptatni de csak ordított, mindig a legvégén adtam csak tápszert, evett, elaludt. Ez 4 hónapig ment így, utána nem volt hajlandó többé szopizni. Egyrészt örültem hogy vége a tortúrának, másrészt szomorú voltam hogy csak ennyi tejhez tudtam juttatni.
Viszont a 2. babám fél éves koráig kizárólag anyatejet kapott, most 1 éves, még mindig szopizik ☺
Mi is már a kórházból úgy jöttünk haza,hogy kapott pótlást,és azóta is.Engem megnyugtatott,hogy nem éhezik a gyerekem.
Meg ma voltunk csípőszűrésen,hiába mentünk időpontra,kb 2 órát kellett várni,egy félig fűtetlen,büdös alagsorba,ahol nemhogy szoptatóhelyiség, nem volt, csak egy koszos világítás nélküli wc.Szerencsére az én gyerekemnek volt kajája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!