Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Megnyugtatnátok? Jó lesz ez...

Megnyugtatnátok? Jó lesz ez így is?

Figyelt kérdés

Kislányom 3 hós múlt. Eddig kizárólag anyatejet kapott.

Egy hete azonban apadni kezdett a tejem, és esténként pótolni kellett.

Mindent megtettem, hogy visszahozzam, de egyre kevesebb.

Mára már feladtam.

Nyugtassatok meg, hogy nem mumus az a tápszer.

Ugye ne sanyargassam tovább magam és a gyermekemet?

Már eljutottunk odáig, hogy szegénykém kiköpi, fintorog a cicin, és sír nagyon.....alig alszik valamit.

Az előbb adtam neki 120 ml Beba Ha startot, és azóta édesen szunyál.

Kértem védőnő segítségét, átbeszéltük a dolgokat, de sajna semmi nem változott az egy hét alatt, csak az, hogy mégkevesebb lett a tejem.

A terhességem alatt iszonyúan pattanásos lettem, ami olyan szinten elfajult, hogy az orvosok is csak lesnek. Az egész hátamon nincs egy épp bőrfelület, és rettenetesen fájnak. Viszont amíg szoptatok nem tudnak rá semmit adni.

Lehet, hogy önző vagyok, de most már elkeseredésemben eljutottam odáig, hogy azt mondom, hogy sok gyerek felnőtt a tápszeren, és 3 hónapos koráig így is sikerült szoptatnom, és legalább már rajtam is fognak tudni segíteni.

Köszönöm, hogy elolvastatok, és szívesen vennék egy pár bíztató szót.

2010. júl. 1. 13:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Engem most iszonyúan lefognak pontozni.

De,nem attól leszel jó anya,hogy kimerültségig erőlteted a szoptatást bármi áron. Sok-sok baba nő fel tápszeren és boldog-egészséges babák,és ez sokban függ attól is,hogy az anyukájuk elégedett legyen és kiegyensúlyozott.Te meghoztál egy döntést,biztos nehéz volt és tulajdonképpen nincs is választásod,mert a tejci fogy, pótolni kell. Szerintem arra törekedj,hogy még legalább ha napi kevés mennyiségben is,de azért kapjon anyatejet még,akár egy kis ideig is. Utána jöhet a gyógyszer.Kitartás.

2010. júl. 1. 13:10
 2/6 anonim ***** válasza:
92%

szerintem ezt külön kell választani. Nagyon ügyes vagy hogy ideáig szoptattad a babát. Ha az a bajod, hogy kevés a tej, akkor minden szopi után kínáld meg tápszerrel, de csak is utána. Ezt nem kell tovább ragozni.

Ha viszont abba akarod hagyni a szoptatást, eü-i okok miatt, akkor az a te magánügyed, abba miért szólnánk bele?

2010. júl. 1. 13:27
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

Szia! Igen, 2 lehetőség van: szoptatsz + tápszer, amíg el nem apad, és utána kezelés, vagy ráálltok teljesen a tápszerre, és kezdheted a kezelést.

egyik esetben sem ítélnélek el! 3 hónap is sokat számított! Mindent megtettél, és hát ott a Te egészséged, nélküled mire menni a babád, :) Tedd, amit jónak látsz, és ne rágd ezen magad, mert a baba is megérzi. csak nyugi, jó anyuka vagy!

2010. júl. 1. 13:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Mi egy hónapja tápszerezünk pótlásként, most 4 hós a kisfiam.

Én próbáltam mindent. Ittam teát, sört, szedtem tejserkentő kapszulát (ez egy darabig hatott is, de csak egy darabig), megittam napi 4-5 liter folyadékot, fejtem minden evést követő 1,5-2 órában, de annyira nagyon nem segítettek.

Most az öt evésből 2x kap tápot, 3x tejcsit, néha fordítva. Ideges voltam attól, h minden evés előtt mérleg, utána mérleg, aztán míg megcsináltam a pótlást a gyerek ordít. Így inkább naponta többször fejek, gyűjtöm a tejet, és mikor éhes, csak kimérem neki az adagot, és nyugodt vagyok, hogy ő is nyugodt.

Már így utólag azt mondom, hogy felesleges volt annyit költeni a sok serkentőre. Akinek nincs elég teje, annak ezektől a módszerektől se lesz elég, legfeljebb egy kicsit több. A tápszer olcsóbban kijön (pedig nem olcsó mulatság), és az idegeskedés is elmarad (ami fontos).

Azt mondják, hogy a sok anyatejtől erősebb lesz a baba immunrendszere, és mivel mindenki azt szeretné, hogy az ő babájának is erős legyen, félnek a tápszerezéstől. Nem kell félni! Egy ismerősöm kislánya 1,5 évig kapta a (tápszer mentes) anyatejet, és ahogy óvodába került, 2-3 nap járt-1 hét otthon, 2-3 nap járt-2 hét otthon. És ez így ment egész évben. Az anyatej is csak addig jó, míg kapja. Ha pedig csak kiegészítésnek kell a táp, akkor teljesen nyugodt lehet az anyuka.

Ha viszont eü. okból akarod abbahagyni a szoptatást, azt szerintem magaddal kell megbeszélned. Te látod, h mennyire halaszthatatlan az állapotod. Nekem a hajam hullik veszedelmesen, plusz pikkelyszerűen korpás, ami a szoptatás miatt van. Ugye a vitaminok nagyrészt a tejcsibe kerülnek, ahelyett h az én szervezetem hasznosítaná. Ja, és rajtam is elég sok "mérges" pattanás van, főleg a fejemen. Hát beletörődtem. Majdcsak elmúlik egyszer. Ezért nem adom fel. De ez az én döntésem.

És ne idegeskedj! Sokat számít.

2010. júl. 1. 15:44
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a kedves, megnyugtató szavakat.

Sajnos eléggé meg vagyok zavarodva.

Egyik pillanatban mindenképp menteni akarom a menthetőt, és ragaszkodom a tejem megtartásához, másik pillanatban pedig feladom.

Az imént azt csináltam, hogy fejtem, pedig én ezt soha nem csináltam.

Nem sok, de 60 ml-t sikerült, aztán még kapott 60 ml tápit is. Úgy tűnik így elég volt neki.

Lehet ezt fogom csinálni, mert a cicivel csak játszik.

Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy lehet megtetszett neki a cumisüveg gyorsasága.

Azt hiszem próbálom így fenntartani, amíg tudom.

2010. júl. 1. 16:57
 6/6 xStefix ***** válasza:
De ha még adnál magatoknak egy esélyt a szoptatásra, akkor írj egy privit, hátha tudnék még neked újat mondani... ;)
2010. júl. 2. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!