Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudom eldönteni, hogy...

Honnan tudom eldönteni, hogy a babám enni szeretne, vagy csak cicizni megnyugtatásképpen?

Figyelt kérdés
Ugyanis ha ébren van, tátja a száját, eszi a kezét állandóan, ami tudtommal annak a jele, hogy éhes. Ha viszont állandóan cicire teszem, jól hozzá fog szokni, hogy mindig kézben van. És ha jól tudom, a tej sem termelődik villámgyorsan, vagy tévedek? Most egy hetes a kisbabám és teljesen be vagyok pánikolva. Állandóan olyan kényszerképzeteim vannak, hogy éhen fog halni, stb., mert nem értem, mit akar. Rengeteget sír és megszakad a szívem, mindig felvenném legszívesebben. Teljesen tapasztalatlan vagyok, bármilyen tippet, trükköt szívesen fogadok!
2010. jún. 30. 20:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%

Vedd fel nyugodtan!Még csak 1 hetes,még emlékszik rá,milyen volt a lehető legközelebb lenni hozzád,te vagy egyetlen megnyugtató és biztos pont az életében.

A komfortszopi megnyugtatja a babákat,és kiváltja a cumit.4 gyerekem van,igény szerint szoptak,sosem volt se cumijuk,se cumisüvegük és az ujjukat sem szopták.

Én minden sírásra felvettem őket,és most,h már a legkisebbek is elmúltak 4 évesek,bátran állíthatom,h nem lettek ezzel elrontva,sőt.Nem lógnak rajtam,nem hisztiznek,h figyelmet kapjanak,talpraesett,kalandozó kedvű gyerekek.:)

Ha érdekel a kötődő nevelés,olvasd el ezt: [link]

2010. jún. 30. 20:32
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan tedd mellre had szopizzon, vagy csak cicizzen, attól megnyugszik. Még nagyon pici, neki is új ebben a világban minden dolog. Később, ahogy nődögél úgyis változni fog és beáll majd, hogy mikor és mennyit eszik. Egyébként van elég tejed? Mert lehet, hogy tényleg éhes. Egy ilyen pici baba akár 1,5-2 óránként is megéhezik, mert még a gyomra is pici. Nem fogod ezzel elrontani, ne félj!
2010. jún. 30. 20:35
 3/12 anonim ***** válasza:
16%

A kisbabaák még sokáig veszik a kezüket (és minden mást is) a szájukba. Ez nem az éhség jele.

Ahogyan a sírás sem. Egy pici baba sírhat azért,mert a hasa fáj,melege van,fázik,tele a pelus,vagy éppen megijed,mert akkor pisil.

Semmiképpen ne vedd fel,nem baj,ha egy kicsit sír. Ma ugan divat azonnal felvenni,és megszoptatni,de ettől csak hasfájósabb lesz.

Inkább mérd meg a szopik után,akkor tudod,hogy éhes marad-e? Az igényszerinti szoptatás nem azt jelenti,ahogyan sokan hiszik,hogy állanóan szoptatni kell. Hanem azt,hogy nem szabad ragaszkodni a 3 órahosszához. Ha kevesett szopott,akkor már 2 óra múlva kell szopnia,ha sokat,akkor kibírja a 4 órát is.

Nem fog éhen halni a babád,attól ne félj. Egy-két hét után beálltok egy rendszerre,te is kiismered a jelzéseit,

és minden ok lesz vele.

Sok örömet kívánok a babádhoz,és ne pánikolj fölöslegesen.

2010. jún. 30. 20:38
 4/12 anonim ***** válasza:
2-es ismét. Az én babám is igény szerint szopizott és soha nem volt hasfájós idáig. És én felvettem ha sírt, mert hát ugye kitől várná a megnyugtatást, ha nem az anyukájától?! Semmi baja nem lesz, ha ennyi idősen dajkálva van egy kicsit. Ahogy mondod 1-2 hét múlva úgyis kialakul neki is egy rendszer és akkor már nem kell majd dajkálni.
2010. jún. 30. 20:46
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, mért gondolják azt, hogy egy újszülöttnek az a jó, ha csupán a kötelező gondozási teendők idején van esetleg kézben! Ez ma egy új dogma, amit sajnos sokan elhisznek. Pedig a babád 9 hónapon keresztül minden rezdülésedet megérezte, állandóan hallotta a szívdobogásodat... ezek idekint hiányoznak neki, ha újra érzi az illatodat, a mellkasodon fekve hallja a szívedet, megnyugszik. Attól, hogy az első pár étben sokat van kézben (ha ő igényli!9, és valóban az igéyei szerint szopizik, akkor nem lesz elkapatva, csupán egy nyugodt, kiegyensúlyozott baba lesz, aki tudni fogja, hoy rád mindig számíthat! Az sem igaz, hogy az igény szerint szoptatott baba hasfájós lesz, csupán arra kell figyeln, hogy 2 órán belül ne válts mellett! ha 2 órán belül újra szopik, az üresebb melledre tedd vissza! A tej meg akkor is termelődik, mikor a baba szopik, legnagyobb része pont akkor... Egy újszülött nem azért sír, hogy manipuláljon vagy hogy a környezetét bosszantsa! Csupán még nem tud máshogyan kommunikálni, így felezi ki ha valami nem jó neki. 4 gyerekem van, egyiket se hagytam fölöslegesen sírni a kiságyban, csak azért, hogy "megtanulja", hogy én hogyan akarom... egyik se lett kis "zsarnok"... közülük 3 már kamasz, tehát elég hosszan következtethetek :) Az első hetekben bizony még ők irányítanak :))) Ha figyeled őt, te is hamar meg fogod tudni ismerni a különböző sírásokat! Ne hagyd magad negatívan befolyásolni, hallgass az ösztöneidre és a babád is, te is nyugodtabbak lesztek!
2010. jún. 30. 20:49
 6/12 anonim ***** válasza:
először győzödj meg róla hogy éhes vagy szomjas e. Ha bekapja a cicit, amiből jön is a tej, és kortyol, akkor biztos éhes vagy szomjas. Szoptasd igénye szerint. Ha így sem nyugszik le, akkor lehet hogy álmos, próbáld elaltatni. Ha ez sem működik akkor téged akar, vedd a karodba. Megéri, az eleje nagyon melós, de igy lesz kiegyensúlyozott gyereked. 2-3 hónaposan már nagyon szuper lesz minden
2010. jún. 30. 21:34
 7/12 anonim ***** válasza:

szerintem mindenképp vedd fel, én soha egy percig nem hagytam őket sírni. Kivéve ha mmondjuk vécén vvoltam, de akkor is szaladtam be hozzájuk.

Ha foglalkozol vele, miért akarna kézben lenni, hiszen onnan se játszani se nézelődni nem lehet. Ha hetesen már eljátszik magában, amikor ébren van, de addig én felvenném.

Vedd fel, a legnagyobb hülyeség sírni hagyni. És szoptasd nyugodtan ahányszor úgy gondolod. Én is szoptattam, ahányszor a baba igényelte, nem volt hasfájós egy cseppet sem.

2010. jún. 30. 23:01
 8/12 anonim ***** válasza:
Ja és még egy gondolat ehhez az okos hozzászóláshoz, az én egy hetes babám mérhetetleneket szopott vagy maximum 20-at. Mit mértem volna rajta? Megha mértem volna se tudtam volna eldönteni most jól lakott vagy nem. És a semmi szopás mellett hízott 1 kilót havonta. És szoptattam kizárólag 5 és fél hónapos koráig meg utána még 16 hónapos koráig.
2010. jún. 30. 23:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Mindenkepp vedd fel meg csak 1 hetes.Es szoptasd meg,ha nem kell neki ugy sem fog szopizni.
2010. júl. 1. 11:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
21:34es vagyok. most jut eszembe hogy az első gyereknél én sem mertem túl gyakran szoptatni, mert azt hittem nem lesz elég így a tej. De felvilágosítottak hogy a tej 70%-a szoptatás KÖZBEN termelődik. úgyhogy hajrá...
2010. júl. 1. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!