Azt szeretném megtudni, hogy ha elkészítem a tápszert a babámnak akkor azt fel lehet-e melegíteni vagy mennyi ideig lehet készen tárolni. Mondjuk ha utazunk valahova és nincs rá lehetőség, hogy frissen készítsem el neki. Lehet cumisüvegmelegítőt használni? A használati utasításba nem nagyon találtam erre semmit :(.
Én egyelőre melegvízzel szoktam felmelegíteni neki ha esetleg kihül, mert finnyás a drágám és ha nem elég meleg akkor nem kell neki :) Csak pótlásként kapja amúgy de ezeket az infókat jó lenne tudni. Előre is köszönöm a válaszokat. Most 7 hetes a babám.
2008. nov. 8. 13:02
1/4 anonim válasza:
Szia! A mienk tápszer elött mindig szopizott, s néha bealudt, ilyenkor az elkészített tápszert még max. 1 órát hagytuk a cumisüvegmelegítöben. Ha utaztunk (orvos, rokonlátogatás stb.) akkor 1 félliteres termosz forró vízzel , 1 cumisüveg hideg (elötte forraltuk) vízzel töltve + egy kis doboz a kimért tápszerrel és egy tiszta cumisüveg. S így mindig a helyszínen (vagy a parkolóban) kevertük a megfelelö hömérsékletre (csuklópróba).
2008. nov. 8. 14:04
2/4 anonim válasza:
Bocsi, még mindig az elsö válaszoló vagyok. De a tápszert újra melegíteni nem lehet, csak a melegítöben (max. 1 órát) állni hagyni. Ezután rögtön ki kell borítani!
2008. nov. 8. 14:06
3/4 anonim válasza:
Az én fiam csak tápszert evett 3 hetes korától, és az elkészített adagot szinte sosem ette meg egyszerre. Ha véletlen meg keveset csináltam, jött a hiszti mert még éhes volt. Én reggel mindig forraltam vizet, és napközben mikróban melegítettem neki. Volt hogy ha nem ette meg, betettem a hűtőbe, és akár többször is felmelegítettem. semmi baja nem volt. Nem kell annyira szigorúan betartani a szabályokat. Pl. a cumisüveget és a cumit csak akkor főztem ki, amikor megvettem. Utána soha! Persze az alapszabályokat be kell tartani: pl. hogy 1 éves koráig nem ihat tehéntejet stb. Most 6 éves, gyönyörű, egészséges, egy kezemen meg tudom számolni hányszor evett életében antibiotikumot! Ha folyton "sterilizáljuk" a gyereket, nem lesz immunrendszere! Ez komoly! Én ápolónő vagyok, tudom mit beszélek! A lányom 4 és fél hónapos, szerencsére Ő csak szopik, de Őt se zárom burokba.
2008. nov. 8. 18:17
4/4 anonim válasza:
Az utolsó válaszolóval értek egyet, szerintem sem kell a végletekig ragaszkodni a szabályokhoz.
Én max egyszer melegítettem újra, és közben a hűtőben tároltam. De nem kell óriás mennyiségeket csinálni belőle, és minden számot lefeleztem, és pont annyit csináltam, amennyi épp kellett. Próbáld meg. A vízforraló szuper találmány! :))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!