Miért nem lehet a mikróban melegíteni az anyatejet,
tápszert, teát?
Figyelt kérdés
Megkönnyítené a dolgom ha nem kéne melegvízben melengetni a kajáját.
2010. jan. 5. 08:22
1/7 anonim válasza:
Anyatejnek esetleg felbomlanak az értékes vitaminok. Tápszert és teát szerintem nyugodtan.
2010. jan. 5. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 anonim válasza:
a túlmelegedés veszélye miatt,mert a nagyokosok azt gondolják, hogy beteszed a mikróba, és durr bele utána egyből be babó szájába az üveg.de azért mindenkinek van annyi esze, hogy összerázza és leellenőrzi, mielött megetétné picinyét.
nyugodtan mikrózd!
2010. jan. 5. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
3/7 anonim válasza:
Én mindig mikróban melegítem a tápszert.Szerintem lehet.
2010. jan. 5. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 anonim válasza:
Anyatejet nem, de teát melegítem a mikróban. Elvileg nem egészséges a mikrózás-azt mondják- és ahogy az első válaszoló leírta az anyatejre gyakorolt hatását.
2010. jan. 5. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
5/7 xStefix válasza:
Az anyatejet és a tápszert azért nem, mert a fehérjék termoszenzitívek, azaz már kis mértékű melegítés hatására is elkezdenek felbomlani. (Ugyanezért veszélyes az emberi szervezetre a magas láz.) A mikró működési elvét nem ismerem, de gondolom a mikrohullámok természetével van kapcsolatban. Ezek a hullámok valószínűleg (alacsonyabb hőfokon is?) jobban roncsolják a proteinszerkezetet. Olvastam róla szakmai anyagot, de hirtelen nem találtam meg, ha meglesz, belinkelem érdekességként.
Teát elvileg melegíthetünk, bár a mikrohullámok semmire sincsenek jó hatással..
"A mikrohullámú sütőben felforralt tej lényeges elváltozásokat mutatott, megemelkedett a savasságának foka, megváltozott a tejzsiradékok struktúrája (a sejt szövetszerkezete), csökkent a folsavtartalma, s növekedett az élettani szempontból igen kedvezőtlen, nem fehérjéhez kötött nitrogén aránya. A vizsgálati alanyoknak a mikrohullámos étel fogyasztása utáni vérparaméter-értékei valamennyi esetben a normál tartomány alsó határán helyezkedtek el, s ha egymást követő napok során ilyen ételeket fogyasztottak, akkor már - hematológiai szakkifejezéssel élve - az eredmények anémiás (vörösvértestek számának csökkenése) diszpozíciókat (betegségre való hajlam) mutattak. Az egy hónapig így tápláltaknál már jelentős koleszterinszint-növekedést is tapasztaltak. A vércsepp analízis (vérkristály analízis) során jól igazolható volt a vértestek degenerációjának egyre nagyobb foka, valamint az agglutináció (a vérlemezkék összetapadása)."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!