Hogyan vegyem rá az 1 hetes kisbabám a szopizásra?
Nem tudom, mit szoktatok, mit mondott a tanácsadó és mit csináltál eddig... Szerintem akkor add neki a cicit, amikor éhes. Egy pár cseppet fejhetsz előtte étvágygerjesztésnek, meg sok babának úgy könnyebb bekapni, mint ha nagyon teli van. Figyelj rá, hogy jó mélyre menjen a szájába (megcirógatod az arcát, kitátja és tövig betolod, hogy a bimbóudvart szorítsa az ajka, a mellbimbó vége meg majdnem a torkánál legyen - nem fog megfulladni). Ha elaludna, csikizd, piszkáld itt-ott, szóval semmiképp ne hagyd. Ha kell, közben is váltsatok cicit (egy büfi-szünettel), azaz etesd mindkettőből. És egy hetesen normális, ha egy óráig is eszik. Tápszert, lefejt tejet csak mindig szoptatás után adj.
Lefejni meg általában kevesebbet és lassabban lehet, mert egy gépre nem indul be annyira a tejleadó reflex. Ha kíváncsi vagy, mennyi megy be a gyerekbe, 2-3 napig mérd meg minden etetés előtt és után (ugyanabban a pelusban), írd be egy füzedbe és a napit átlagold.
És gyerekorvossal érdemes megnézetni, nincs-e lenőve a nyelve.
Nekem is a lenőtt nyelv jutott eszembe,valamint a gyenge szájizmok. Nem hipotón a baba? ( egyáltalán 1 hetes korban kiderül ez már???)
Védőnő,gyerekorvos mit mond erre?
Azért a fecskendővel táplálás nem általános...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!