Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akkor is abba lehet hagyni a...

Akkor is abba lehet hagyni a szoptatást, ha az anyukának nem jó (konkrétan kínszenvedés)?

Figyelt kérdés
Nagyon nem szeretek szoptatni, igazából ahogy közeledik az etetés időpontja, egyre jobban gyomoridegem van mindig. Ráadásul amikor az esti etetéskor tápszert kap, akkor simán alszik reggel 6-7-ig. Anyatejnél többször ébred, és annyi nincs, hogy le is fejjem, tehát csak én tudom megetetni. Emiatt teljesen kialvatlan vagyok. Ez látszik a bőrömön, a szemeimen, ingerültekk/érzékenyebb is vagyok, az egyik barátnőm úgy fogalmazott, hogy "mintha eltűnt volna a fényem". Így szörnyen érzem magam, a férjem is kivan, hogy ő nem hajlandó végignézni, ahogy tönkremegyek amiatt, hogy anyatejet kapjon a baba, mikor látjuk, hogy a tápszert is elfogadja.
2018. dec. 20. 12:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
42%

Lehet nem elég tápláló neki már most a tej, azért a szenvedés. Anyum is így volt velem, kaptam tápszert, és köszi tök jól felnőttem (remek az immunrendszerem, semmi elváltozás nem lett belőle, tök jól alakult az életem).

Számomra nem lenne kérdés hasonló esetben a tápszer. Inkább legyen egy boldog egészséges anyukája (és így boldog és nyugodt apukája) annak a gyereknek, mint hogy tudat alatt esetleg rá haragudjatok a szenvedés miatt.. :)

2018. dec. 20. 17:23
 12/21 anonim ***** válasza:
47%

Jöhet a lepont. Nem vagyok ősanya, egyenesen elítélendőnek tartom, ha egy anya 4-5 évesen is szoptat. De, amit te csinálsz az színtiszta önzőség. Itt keresel a gyakorin megerősítést, hogy nem baj, ha abbahagyod a szoptatást, mert neked kényelmetlen. Először is jó lenne tisztáznod, h tulajdonképpen mi a bajod, ennyi, h kialvatlan vagy és nincs meg a régi "fényed"? Ez ultra gáz. Igen az anyaság lemondásokkal, áldozatokkal jár, és bizony sokszor megcsináljuk azt is amit baromira nem szeretnénk, csak azért mert az jó a gyereknek. Ez egy pont ilyen dolog.

Nekem konkrétam tejkövem volt, mellgyulladásaim, állandó jelleggel tejcsatornaelzáródásaim. Ez nem apró kényelmetlenség volt, hanem pokoli fájdalom, de mégis erőt vettem magamon, mert tudtam, h ez a babámnak a legjobb.

2018. dec. 20. 19:00
 13/21 anonim ***** válasza:
48%

Bírom az ilyet mint az utolsó.

Jön...virtuálisan leköp,aztán fényezi magát.,Hogy mert ő,hogy mert ő mindent megtett pedig de k u r v a nehéz volt.Csak éppen te senkit nem érdekelsz!

Előző,ha te szenvedni akarsz hajrá, a kérdezőnek nem kell tönkremennie a te véleményed miatt.

2018. dec. 21. 07:13
 14/21 anonim ***** válasza:
77%

Utolsó, szülni nem kötelező, az ember lemond bizonyos dolgokról, de azért vannak határok.

Csak azért mert gyereke van, nem kell egy idegi, végletekig kimerült embernek lennie, mert ez egy idő után olyan fokú kiégéshez vezethet, hogy csak na.

Kérdező, NE hallgass a negatív kommentekre, látod vannak itt páran akik ugyanígy abbahagyták minden baj nélkül.

2018. dec. 21. 07:57
 15/21 anonim ***** válasza:
27%

12-es vagyok.

Igen így van, lenézem és sajnálom az ilyen embereket mint a kérdező és igen, magamat sokkat többre, sőt tovább megyek, jobb anyának is tartom. El nem tudnám képzelni, hogy a gyermekemnek valamiből ne a legjobbat adjam, akarjam és magamat előtérbe helyezve, őt háttérbe tolva, érje be miattam kevesebbel. Az anyaság neha áldozatokkal jár és attól érik meg valaki erre a szerepre, hogy megcsinál olyan dolgokat is, ami neki kényelmeten, a gyereknek meg jó. Máshogy megfogalmazva, ha a saját kényelmedet a gyereked elé helyezed, az élet bármilyen terüléről legyen is szó (nemcsak szoptatás), éretlen vagy az anyaságra.

2018. dec. 22. 08:40
 16/21 A kérdező kommentje:
Szerintem meg az anyaság nem a szenvedés, folyamatos sírásról szól, és arról, hogy alig várom a napot, amikor teljesen elapad a tejem. Nem azért szültem, hogy én tönkremenjek teljesen.
2018. dec. 22. 10:56
 17/21 anonim ***** válasza:
36%
Így van, de ha te ebben teljesen tönremész, hogy sír a baba és kialvatlan vagy, és nincs meg a régi "fényed", akkor ehhez már tényleg nem tudok mit hozzáfűzni. Tégy amit jónak látsz, de ilyen hozzáállással várnak még rád szép számmal meglepetések.
2018. dec. 22. 11:39
 18/21 A kérdező kommentje:

Abba megyek tönkre, hogy nem alszom (igen, ez is káros ám az egészségre), fájnak a melleim (nem csak szoptatáskor), és egyszerűen a szoptatás gondolatától rosszul vagyok már. Hiába próbál segíteni a férjem, helyettem nem tudja megetetni a gyereket addig, amíg nem tápszeres.

Elhiszem, hogy valaki csodaként fogja fel a szoptatást, ezt érzi a legnagyobb teljesítményének az életben, de nekünk már csak nyűg és szenvedés az egész.

2018. dec. 22. 13:34
 19/21 anonim ***** válasza:
53%

Nekem semmi problémám a szoptatással, bár én is érzem ezt, mint amit a kérdező, valóban fárasztó. Én mondjuk imádom mikor szopizik a 4 hónapos kislányom, átölel, simogat közben. Ez engem bőven kárpótol a kialvatlanságért. Bár a kicsi most is alszik 10 óta (általában 4kor ébred és utána 8kor), csak én nem tudok 😅😅😅

Nem írtad mennyi idős a babád, de kioktatás nélkül írom, hogy lehet a tápszer jelenleg megoldás, de később visszaüthet. Ha jön a fogzás, a szeparációs szorongás, szuri utáni nyűgösség, betegség stb. a szoptatás egy igazi aduász a kicsi megnyugtatásában, vigasztalásában, amit nehéz pótolni. Olyankor neked extra keményen kell dolgoznod azért, amit cicivel lehet, hogy 5perc alatt megoldanál (nálunk ez így van). Egy-egy ilyen éjszaka után ugyanúgy kialvatlan és fáradt leszel.

Persze ahogy írták, azzal eteted, amivel akarod, nem ártasz a tápszerrel. De mi lenne, ha csak este/éjszaka pótolnál neki, hogy megmaradhasson a cicikomfort is a picinek a fent említett helyzetekre?

2018. dec. 26. 00:06
 20/21 Bogus20 ***** válasza:
Nekem csak az első 6 hét volt nehézkes, utána már elkezdte átaludni az éjszakákat, onnantól meg élvezni is lehet. Nem tudom mikor szültél, de ha az elején vagy még akkor ez lehet hogy pár hét és változik. Vagy az is lehet hogy csak éjszakára adsz neki tápszert, napközben meg lehet tovább szoptatni, nekem amíg ki nem nőtt a foga, olyan volt mint valami meditáció, kettesben elnyúltunk a kanapén, sokszor majd bealudtam közben, szoptatás pihentető is tud lenni, de mint írtam az első 6 hétben sokszor fájdalmas volt, meg fárasztó az éjszakai kelések miatt.
2018. dec. 29. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!