Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan válasszam el a kisfiama...

Hogyan válasszam el a kisfiamat, hogy ne sérüljön nagyon?

Figyelt kérdés

Van egy 1,5 éves (20 hós) kisfiam. Este és hajnalban még szopizik. (Akik szerint túlzás a hosszú ideig való szoptatás, kérem lapozzon tovább!)

Van egy jóindulatú daganatom a jobb mellemben. A szoptatás miatt, egyes vizsgálatokat (kontrasztos MRI, mammográfia) az onkológusom nem javasolt. Viszont, most már nagyon esedékes lenne, mert, hogy ugyan jóindulatú, de ez amolyan kezdeti stádiummá is válhat (nem részletezném). Van e köztetek olyan nő, aki egyik napról a másikra vonta meg a szopit a gyermekétől? Tisztában vagyok vele, hogy lesz pár álmatlan éjszakánk, ha így vonom meg, de máshogy nem tudom megoldani, mert január végére már el kell apadjon a tejem (ami ugye, kb 40 nap...). Nagyon "fájdalmas" volt a kicsinek? Hogy viseltétek? Minden ami eszetekbe jut ezzel kapcsolatban, szívesen fogadom.

Köszönöm előre is.

#szoptatásmegvonás
2018. dec. 10. 11:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez különleges eset, ebben az esetben megvonnám, lehet lesz pár rossz napja, de sokkal jobb mint ha anyja nem lenne mert nem tudnak időben kezelni. Nem kérdés.

Nekem más okból, de gyógyszer szedése miatt kellett ezt megtenni (megcsípett egy lyme kóros kullancs). Akkor már csak éjszaka szopizott, 1 éves volt. Felvettem, ringattam, simogattam, közben mondtam neki hogy sajnos nincs már tejecske, nekünk 2 nehéz éjszakánként volt, a harmadik már csak annyi volt hogy megébredt, megsimogattam, visszaaludt.

Minden jót kívánok neked!

2018. dec. 10. 11:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én missed ab után választottam el a kislányom. Ő 27 hónapos volt. Ez 1 hónapja volt. Már csak éjjel szopizott, de az altatás miatt javasolták hogy legalább aznap éjjel ne cicizzen. Nálunk itt volt anyósom, vele volt egész nap és ő alatta, én kint aludtam a nappaliban. Éjjel egyszer kelt, akkor nagyon nehéz volt megnyugtatni. Azt hiszem 2-3 nap alatt megszokta, néha még oda bújik megsimogatni a cicimet, de jól viseli.

Az éjszakát is végig alussza azóta, de ha mégis ébred valamiért, akkor oda bújok mellé és simogatom. 😊

A lényeg hogy határozott legyél. Drukkolok.

2018. dec. 10. 12:06
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
Én CT miatt hagytam ki három napot 8 hónapossal - azt végigbömbölte és utána még 2 éves koráig szopott, de akkor már simán megbeszéltem vele, hogy nincs tovább és hiszti nélkül elfogadta, hogy már nagyfiú (de ugyanúgy ébredt még egy évig és jött és bújt hozzám). A másik gyerekem meg magától szokott le, pont másfél évesen egyszer csak elfelejtette az utolsó estit kérni (ő akkor már rég átaludta az éjszakát). Szóval hogy mi lesz, az annyira gyerekfüggő szerintem. Sajnos ha meg kell csináltatni, akkor a hosszú távú érdek a fontosabb, drukkolok.
2018. dec. 10. 12:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 15 hós volt, mikor teherbe estem, én fokozatosan szoktattam őt le, de akkor még nagyon sokszor szopizott nap közben is. Ha csak kétszer kéri a cicit, az nem olyan vészes, meg nem is olyan kicsi már, nem hinném, hogy sérülne ez miatt. Én is nagyon féltem ettől mert az én gyerekem cicifüggő volt. De nem volt nagy gond, két nagy balhé volt éjszaka, de ellenálltam, így visszaaludt. Nem volt talán öt nap az egész, és nem kérte többet, onnantól az éjszakát is átaludta. De nekem azt mondták a tapasztaltabb anyukák, hogy max egy hétig van ebből cirkusz, annál tovább nem. Ne aggódj szerintem, főleg ha muszáj... Csak légy kitartó! Minden jót nektek!
2018. dec. 10. 12:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyik nap még adtam. Este már nem. Nálunk apuka kellt éjjel én máshol aludtam. Tőle simán elfogadta,hogy nincs. Reggel mondtam,hogy beütöttem,nincs már tej. Három éjszaka után mentem vissza aludni,már csak bújt.
2018. dec. 10. 14:30
 6/8 anonim ***** válasza:

a kozepso fiamat sehogy nem tudtam leszoktatni a cicirol.mar 2,5 eves volt de reggel es este meg cicizett.

mindent kiprobaltam,semmi nem hasznalt.

igy apukaja 3 napra levitte a balatonra a mamaval es tesoval.

elso este es ejjel a mamat nyaggatta ciciert,utana mar nem volt gond.

mikor hazajottek egybol kerte,de mondtam,hogy a cicia elvitte.

par hetig utalta a macskakat,mas baja nem lett.

teljesen egeszseges kiskamasz mara.

ha mashogy nem megy,probald meg ugy,hogy egyaltalan nem vagy a kozelben 1-2 napig.mar ha van aki bevallalja.

2018. dec. 10. 17:53
 7/8 anonim ***** válasza:

"mondtam,hogy a cicia elvitte.

par hetig utalta a macskakat,mas baja nem lett." => :D :D :D ez jó...

Nekem 8 hónaposan csökkent az érdeklődése a cici iránt, forgolódott, nézelődött szoptatás közben,nem evett. Úgy voltam vele, magamtól nem adok, ha kéri, majd jelez. Hát nem kérte...

A pici most 4 hónapos, de gyanítom, hogy vele nem így lesz, cumisüveg szóba se kerülhet, inkább nem eszik.

Egyébként az unokahúgomnál volt hasonló helyzet. 2 éves elmúlt, még szopott, mikor az anyja beteg lett, és olyan gyógyszert kapott, amivel nem szoptathatott.

3 napig kínlódás volt az esti elalvás, utána belenyugodott, nem kérte.

2018. dec. 10. 19:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hogy időt szántatok rám. Aranyosak vagytok mind!
2018. dec. 10. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!