HOgyan válasszam le a ciciről 14 hónapos kisfiamat?
Hát, amíg a fogzik és ez megnyugtatja, addig talán lehetne még egy picit húzni...? Amikor jönnek majd a nagyőrlők, az lehet, hogy még jobban megviseli majd.
Nem tudom, ezt neked kell eldöntened. Megértem, hogy vacillálsz, tényleg nem egyszerű a helyzet.
Bárhogy is, én azt javaslom, hogy próbáld meg akkor visszavenni a napközbeni szopik számát, mert ez még mindig kíméletesebb, mint azonnal elhagyni. Ill. valahogy rászoktatni, hogy házon kívül már ne akarjon szopizni, vagy legalábbis ne pólóhúzkodással jelezzen. Hátha ez kicsit könnyítene.
Én a 9 hónaposommal vagyok így. Már nem igen van tejcsi, csak 2x szopizunk, csakhogy még igényelné, de már nincs szinte semmi, és persze mivel nem nagyon jön belőle, hisztizik, hogy ő akarja, de nem jön. Csak beidegeli magát, és szerintem már jobb lenne, ha nem szopizna, talán attól nyugodna meg. Már az enyém is tudja, hol a cici, vetkőztetne állandóan, de hiába teszem cicire, rögtön megy a hiszti 1 perc után, hogy nem jön belőle. És aztán meg alig lehet megnyugtatni.
Szerintem nyugodtan elválaszthatod, lehet, hogy lesz egy-két nap, ami nehéz lesz, de utána jobb lesz. És szerintem könnyebb elválasztani még ilyen idősen, mint 2-3 évesen. Én szerettem volna 1 éves koráig szoptatni, de már nyűg nálunk is. Az a lényeg, hogy próbálj meg határozott lenni, döntsd el, hogy mi legyen, és ha úgy döntesz, hogy marad, akkor ne rágódj rajta, de akkor se, ha úgy döntesz, hogy befejezitek. Tudom, hogy nehéz határozottnak lenni, (én is épp most tapasztalom) de muszáj.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!