Mennyit kell szopnia egy 2 hetes babának?
Annyit kell szopnia, hogy gyarapodjon. Megszoptatod, amikor kéri, akár két óra után, de ha bealszik, fel ne ébreszd:)
Elég ha hetente megméred (lehetőleg ugyanakkor, evés előtt, meztelenül, hogy össze lehessen hasonlítani)
Min. heti 150 g a hízás. Bár a fiam 4 hónapos kora körül volt, hogy kevesebbet hízott, köv. héten többet:)
Nem fog az kiürülni, csak te érzed üresnek. Azért kell minél gyakrabban szoptatni, hogy beálljon a tej mennyisége annyira, amennyit a babád igényel. Ez kb. 6 hetes korára rendeződik. A sárgaság 1 hetes korára biztos elmúlt már, mert az csak addig tart, úgyhogy nem hiszem hogy az lenne a baja. Ha meg alszik rendesen, és nem sír, akkor ne idegeskedj.
Amúgy meg később is lesz olyan, hogy kevesebbnek érzed a tejet, akkor is gyakrabban tedd cicire, mert ahogy növekszik, nagyobb lesz a gyomra is, több fér bele, többet is akar majd enni.
Első voltam.
Nem, vízzel sem! Akár éhes, akár szomjas, szopit fog kérni. És te add neki nyugodtan. Ha szomjas lesz, csak az elsőtejet fogja kiszívni, ez sokkal vizesebb, mint a hátsó. (Legközelebb viszont ugyanerre a mellre tedd vissza, hogy kiürüljön és ő is hozzájusson a zsírosabb hátsóhoz is.)
A kizárólagos szopi azt jelenti, hogy anyatejen kívül semmi mást nem kap, sose. Max. gyakrabban kér szopit, ennyi. :)
Szia!
Biztos vagyok benne, hogy elég lesz neki a tejed.
Egyébként ne mérd mennyit eszik!!! Én amíg mértem és írtam egy stresszes kínlódás volt a szoptatás és amint elhagytam a mérleget, azonnal meghitt összebújva etetés lett belőle!
Esténként fürdés előtt mérd meg a pucér súlyát, ennek kell nőnie, ez a lényeg és hogy legyenek pisi pelusok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!