Hány ml kell szopnia egy 2hetes babának? Nem naponta, hanem alkalmanként! Kb 3-4óránként eszik a kislányom.
Figyelt kérdés
2011. jan. 6. 09:40
1/7 anonim válasza:
Amíg a súlygyarapodása rendben van, addig ne méregesd az egyes szopásokat, mert be fogsz pánikolni hogy éhezik szegény (pedig dehogy), előkerül a táp, és vége is a szopinak. Hidd el, csak stresszeled magad. Heti 1x megméred, ha a gyarapodása jó, akkor egészen biztosan nem éhezik!
2/7 anonim válasza:
Nincs rá szabály. Ha igény szerint szoptatod, két étkezés között kibír minimum 2 órát, a súlya szépen gyarapodik a heti 1x-i mérések alkalmával, akkor minden ok: Ha méricskéled, csak kikészíted magad, hiszen az anyatej összetétele sosem egyforma, mindig a babád igényei szerinti összetételű. Még napszakonként is változik az elfogyasztott mennyiség épp az összetétel miatt: reggel általában több, de hígabb, este sokkal kevesebb, de zsírdús, töményebb. Emellett minden babának mások az igényei: egyiknek elég 50-60 mili, másnak meg 120 kell...
5/7 anonim válasza:
Nekem 30-40-50-eket evett, aztán volt, hogy 70-et és mikor utána megint csak 20at azt hittem nincs tejem, vagy nem kell neki és bepánikoltam. Sírtam, még inkább nem kellett a tejem. Megráztam magam és eltettem a mérleget. Azóta is szépen fejlődik, annyit eszik, amennyi kell neki, soha nem mérem, csak hetente 1x. Szerintem Te is ezt csináld, mert nem mindig esznek ugyanannyit és be fogsz golyózni.
6/7 anonim válasza:
Teljesen mindegy mennyit eszik, a lényeg, hogy fejlődjön.
7/7 anonim válasza:
Az én picurom ekkor még nagyon keveset evett, kb. 20-30 ml-t.
Amúgy én is ezen gondolkoztam, és bújtam a netet, hogy mennyit is kell ennie...de aztán mikor megnyugodtam és láttam szépen fejlődik (hetente mértük), akkor rájöttem, hogy tényleg nincs erre semmiféle szabály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!