Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez mi lehet? 5 hónapos csak...

Ez mi lehet? 5 hónapos csak anyatejes baba.2 napja vetten ezt észre!

Figyelt kérdés
nagyon keveset eszik a ciciből-vagyis rövid ideig szopizik-kb 3-5perc.aztán beszélget,mosolyog,játszik...ha visszaadom még szív egy pár kortyot,de újra játszik.a nap folyamán jókedvű,nem sír,nem éhezik meg hamarabb.éjjel viszont hamarabb felkelt mint szokott és többször,amúgy hajnal körül kel és akkor eszik.ma este ugyanez,majd gondoltam kipróbálom,h megeszi-e a tápszert?50 ml megevett.ez most mit jelent???utána viszont nagyon sírt,mintha a hasát fájlalta volna:-(nehezen aludt el,máskor nagyon hamar és sosem sír!
2010. jún. 25. 19:56
1 2
 11/19 xStefix ***** válasza:
86%

Mostmár gyűrűznek a kevésbé jó tanácsok... :(

Figyelj. Ebben az életkorban minden baba ezt csinálja. Fejlődik az idegrendszere és most kezdi el felfedezni a külvilágot. Emiatt most átmenetileg minden fontosabb neki, mint a szopi, ezért fordul el újra és újra. Ez viszont egy teljesen természetes és normális jelenség!!!

Az összes tanács, amit eddig kaptál, sajnos a helyzet rossz értelmezésére adott (így) rossz tanácsok. Nem akarok ezzel senkit megbántani, lányok, komolyan, de így van!

Mivel az "elfoglalt":) babád ezekkel a rövid szopikkal napközben nem eszik eleget, ezért nyilván éjszaka fog ébredni és bepótolni a nappali evéseket. Na mármost megteheted, hogy este táppal még rápótolsz a szopira (amitől ő nyilván többet fog aludni - viszont ez csak látszólagos siker!), de erre egyrészt nincs szükség, másrészt erősen rontja a szoptatás hatékonyságát. Amit én javaslok, az az, hogy inkább te alkalmazkodj a jelen helyzethez: szoptasd (továbbra is) az ő igénye szerint!

Ez így persze egy időre elég kaotikus és kiszámíthatatlan lesz, de csak átmenetileg! Amint hozzászokik az "új" körülményekhez és megtanulja a dolgok sorrendjét, újra visszaáll majd a régi rend.

Most ezzel a véleménnyel biztosan nem leszek itt népszerű, de vállalom. A én lányom is ugyanezt csinálta ennyi idősen és én is halálra paráztam magam, hogy biztos nincs elég tej. Aztán utána olvastam egy kis fejlődéspszichológiának és szopielméletnek és rájöttem, hogy mi a valós ok. Én a fenti módszert választottam és abszolút bejött. (Már 27 hónapja szoptatok.) Csakis azért merem neked ezt javasolni, mert magunkon (is) tapasztaltam, hogy így működik. Csak sajnos sok anyuka nem hiszi ezt el és pl. tápszerhez nyúl, amikor nem is kéne.

2010. jún. 25. 20:56
 12/19 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm!én is gondoltam valami ilyesmire,mert ha a szemünk találkozott akkor egyből abba hagyta a szopit és "beszélgetni"kezdett velem...vagy ha a nagylányom hangját hallotta távolból,akkor is abbahagyta és figyelt-kereste...most mindig más érdekli!így csinálom,ahogy írtad,remélem minden oké lesz és köszönöm:-)))
2010. jún. 25. 21:03
 13/19 anonim ***** válasza:
69%

Az utolsó válaszolóval értek egyet! Mindenben érthető felvilágosítást adott. Én is megijedtem, sőt ez hónapokig tartott, mire rendbe jöttem, annyira felzaklatott ez a rövid szopis dolog! Egy anya valóban nagyon megijed, mikor a babája csak pár perceket szopik.

Adnék néhány tippet, ha elfogadod, elfogadod. Próbálj nyugodt, csendes körülményeket biztosítani a szoptatásra. Maximum lágy csendes zene szólhat. Vonuljatok el egy félhomályos szobába, ahol a babát nem érik ingerek. Illetve itt olvastam egy válaszban, hogy vegyél fel egy érdekes nyakláncot, ami leköti a baba figyelmét!

Remélem segíteni tudtam, sok szerencsét, tápszert pedig tedd el!

2010. jún. 25. 21:37
 14/19 anonim ***** válasza:
53%

Tipikus ebben a korban ez a viselkedés, nem kell tőle megijedni (persze így utólag nagy a szám). Vegyél fel egy érdekes nyakláncot és feléd fog fordulni, azt fogja nézni.

Az is lehet, hogy még nem éhes igazán. Először én is próbáltam a gyakoribb mellretételt, de csak rosszabb lett, mert még nem volt éhes, így inkább picit széthúztam időben a szopikat és rögtön nagyobb kedvvel evett!!!

A tápszert nem értem egyáltalán hogyan került elő,

2010. jún. 25. 22:26
 15/19 anonim ***** válasza:
69%
Az Én babám is ezt csinálja,mindjárt 5hós,a védőnő megnyugtatott,hogy már olyan ügyes és erős,hogy Ő ennyi idő alatt kiszopizza azt ami kell Neki(valóban olyan erővel szívja,hogy már fáj)5-6 perc alatt végez,és utána nem tudom rá visszatenni,mert hisztizik,érdekes,Én is megijedtem,hogy nem kell már Neki,de lemértem és így is megeszi a 100-120-at.szóval csak nyugi,és ne adj társzert.
2010. jún. 25. 22:47
 16/19 A kérdező kommentje:
reggel fél 4-kor kelt,evett,majd fél 7 kor újra evett egy picit,most alszik.a tápszert kiváltottam,mert ha véletlen-sose lehet tudni mi történik legyen itthon-mivel kis községben lakunk,nem úgy jutok patikához mint egy nagy városba...
2010. jún. 26. 06:54
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az én kisfiam 4 hónapos, nálunk ugyanez a helyzet. Szinte születése óta végigaludta az éjszakát, most viszont olyankor pótolja a napközbeni "szórakozás" miatti kevés evéseit. Először én is megijedtem, azt hittem azért csinálja, mert kifogyott a tejci, irattam is fel tápszert, de előbb megpróbáltam szopik után kifejni a tejet és rájöttem, hogy van még benn bőven, tehát nem azért fordul el, mert nincs. Igy most azt csinálom, hogy miután elfordul, leteszem és ha rájön egy 10 perc múlva, hogy nem lakott jól, akkor visszateszem a cicimre és nem pótolom üvegből.
2010. jún. 26. 09:20
 18/19 xStefix ***** válasza:
Az ingerszegény környezet a másik nagyon fontos tanács, abszolút egyetértek! Örülök, ha segíthettem. :)
2010. jún. 26. 09:37
 19/19 A kérdező kommentje:
képzeljétek,hogy annyit hányt reggel.....mint még soha...kár volt este a tápszert adni!!!!köszönök mindent!:-)
2010. jún. 26. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!