Sikerülhet a második gyereket sokáig szoptatni, ha az elsőt nem ment?
Minél több idő telik el (egy éves), annál inkább azt hiszem, a saját butaságomból nem tudtam szoptatni.
Nem akarom nagyon részletezni, de a babám technikája nem volt jó, plusz a kórházban segítség helyett a bimbóvédőt erőltették. Tejem mindig volt bőven elég. Babám egy időben folyton cicizett volna, ezt nehezen bírtam, utána már nem is kellett, el se fogadta, bárhogy próbáltam.Két hétig sikerült szoptatni.
Nem misztifikálom túl a szoptatást, de azért szeretném rendesen megélni, megadni a második gyermekemnek legalább. Úgy érzem, jobban fel avygok készülve. Kész akár a nap felben szoptatni, iszsz babához alkalmazkodni, szoptatási tanácsadót hívnék azonnal, amint itthon vagyunk, ha kell, ha nem.
Sikerülhet? Valakinek sikerült? Nagyon szeretném tényleg. Már bánom, hogy nem voltak kitartó, nem kértem rendes segítséget (védőnő, gyerekorvos nem segített).
Az ibclc.hu oldalon vannak azok a tanácsadók, akik szakvizsgával rendelkeznek. Ők a legprofibbak.
És igen, persze hogy sikerülhet.
Ha van a közeledben működő lll csoport, azt is tudom ajánlani. Már pocakosan el lehet menni és feltenni a kérdéseket.
Szia! Én is egy példa vagyok arra, amit leírtál :) Nekünk sikerült másodjára. Több dolog volt amit másképp csináltam, úgy érzem ezek mind előrelendítették a dolgot:
- eleinte fáj a szoptatás (legalábbis nekem fájt), de ki kell bírni vedő nélkül. 2-3 hét és megedződsz rá
-igény szerint, kb. egy-màsfél hónapig rajtam lógott a baba. Ami szintén kemény volt. De ennyi idő kellett hozzá, hogy beálljon a kereslet-kínálat
- végső esetben eleinte én pótoltam így is, de minimális 40-60 ml-ket (vagy az estére tegyűjtő kagyĺóból össuegyűlt saját tejjel). Egy idő után (pár hét) el tudtuk hagyni a pótlást
Ami fontos a sikerhez, hogy legyen meg az igény szerinti szopi és higyj a sikerben. Mert amint hagyod magad elbizonytalanodni és elkezdesz kipótolni, mert "biztos nem elég neki". Akor jön el az, hogy valóvan nem lesz elég. Az eleje nehéz, de megéri megdolgozni a tejért :)
Az én gyerekem most 15 hónapos és gyakorlatilag sikerült, hogy csak anyatejes legyen. Már mindent eszik-iszik. Az altatáskori komfortszopi még maradt. Lassan szeretném tejesen elválasztani. Boldog vagyok, hogy sikerült. (Pedig meg voltam győződve, hogy ez 70A mellmérettel lehetetlen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!