Van akinek a játszócumi (nem cumisüveg! ) szopási gondot okozott?
Azt tudom, hogy mi a hivatalos (szoptatási tanácsadók) álláspont, nem ez érdekel, hanem a gyakorlat.
Halálba gyötröm magamat azzal, hogy cumi vagy nemcumi mert Úristen mi van ha emiatt nem tud majd szopni, de közben meg minden ismerős anyuka nulladik naptól cumit ad a babának ha vigasztalhatatlan és mégsincs semmi gondjuk.
Van itt bárki akinek bármi gondot okozott a játszócumi?
1 hónapos baba anyukája
Igen
Sokat küzdöttünk utána
Spagettiként elkezte beszívni a mellem ami baromira fájt
Utána már el sem fogadta a cumit mikor sikerült helyrehozni de volt egy kilengése
Be is repedt tőle végül a mellbimbóm
Vérzett és Sebes lett nagyon fájt ekkor sikerült megtanulni a rendesen bekapni azóta nem kap cumit.
Egyébként rángatta és a fejét bimbóval szájában
Szoptatási tanácsadó állapította meg, hogy nem izom probléma, nem nyelv lenövés, nem rosszul teszem a mellre, hanem cumizavar
Szerencsénk volt hogy ezután ez nem okozott nagyobb gondot
(A mellbimbó vérzésen kívül)
Igen.
A cumisüveggel nálunk sem volt baj, viszont a cumitól elfelejtette hogy kell szopizni. (5 hetesen adtam, hogy tudjak mellette főzni). Mindössze 3(!) alkalom volt.
Ennek korrigálása olyan nehéz volt, hogy mindenféle cumit, cumisüveget meg kellett vonnunk. Aztán elfelejtette, hogy kell cumisüvegből inni... Lassan 10 hónapos, és még mindig keressük a hatékony alternatív megoldást az itatására.
Én azóta senkinek nem ajánlom a cumit, aki szoptatni akar. A szülőért van, nem a gyerekért - ahogy az előző válaszoló is írta. Ezzel nincs is semmi gond, valahogy kell időt felszabadítani, főleg az elején, mikor ez olyan nehéznek tűnik. Azonban nekünk a cumi végső soron több gondot okozott, mint használt.
Persze ez nem törvényszerű. Bele lehet vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!