Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha nem lenne elég tejed,...

Ha nem lenne elég tejed, akkor adnál a babádnak más anya tejéből?

Figyelt kérdés
A babák közel egyidősek, az anyát és a környezetét régóta ismerem, megbízható, tiszta. Belőle dől a tej, nekem meg alig van. Mi tennétek a helyemben? Tápszer vagy másik anya teje?
2010. jún. 24. 14:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én elfogadnám. nálunk is van 2 anyuka az ismerősi körben, minden nap ad tejet az egyik a másiknak. Ha ismerős, akkor szerintem semmi akadálya.
2010. jún. 24. 14:59
 2/15 anonim ***** válasza:

Másik anya teje.

Pláne ha ismered ...stb, de amúgy is vizsgálatokat kell csinálni, hogy valaki adhasson le tejet. Szerintem jobban jártok, csak közgyógyra írassátok így mindketten jól jártok.

2010. jún. 24. 15:01
 3/15 anonim ***** válasza:
Én mindkét gyerekkel adtam más babának is tejet! Én örültem, hogy adhattam másnak! Ha nem te viszed el tőle, majd elviszi más! Nálunk is lett volna még jócskán tejet igénylő édesanya.
2010. jún. 24. 15:07
 4/15 anonim ***** válasza:
Persze, amint túl van a vizsgálatokon.
2010. jún. 24. 15:11
 5/15 anonim ***** válasza:
Ha egészséges az anya, akkor a tej jobb, mint a tápszer. Mindenképp.
2010. jún. 24. 15:30
 6/15 A kérdező kommentje:

Írtátok itt a vizsgálatokat.

Most mondjam neki, hogy köszi, nagyon jó lenne a tejed, de menj el előbb AIDS vizsgálatra, meg még amire egy tejadó anyának kell?

Igaz, az eredeti kérdésemben ez nem szerepelt, de akkor most kiegészítem annyival, hogy mindenféle orvosi vizsgálat és igazolás nélkül adnátok vagy nem?

2010. jún. 24. 15:44
 7/15 anonim ***** válasza:
Hát én így már nem hiszem, hogy merném adni a babámnak :-S jobb a vizsgálat, mert aztán ha valami baja lesz, lehet találgatni, hogy ugyan mitől...
2010. jún. 24. 15:47
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
Én biztos, hogy nem. Akkor inkább a tápszer, abban legalább tudom, hogy mi van.
2010. jún. 24. 16:11
 9/15 anonim ***** válasza:

A Hepatitis B és a TBC sok esetben tünetmentes, ugyanakkor fertőző a tejen keresztül is. Anyám is Hepatitis B ferőzött, és csak akkor tudta meg, hogy az, amikor először életében elment vért adni. (Pocsék nap volt az szegénynek: segíteni akart, erre megtudta, hogy olyan betegsége van, amit élete végéig hordozni fog.) Valószínűleg akkor fertőződött meg, amikor évtizedekkel ezelőtt vért kapott, és akkor a donorvért még nem szűrték erre a fertőzésre.

A TBC meg cseppfertőzéssel terjed, akár a villamoson is el lehet kapni...

2010. jún. 24. 16:16
 10/15 anonim ***** válasza:

Nem, így nem. Amikor adtam le tejet, akkor elmagyarázták a gyűjtőben, hogy miért kellenek ezek a vizsgálatok és miért vesznek mintát minden egyes leadott üvegből, csinálnak belőle tenyésztést stb. Elmondták milyen következményei lehetnek ha ezek elmaradnak és azok alapján én biztosan nem adnék.

Volt olyan tejadó anyuka ismerősöm, akinek teljesen tiszta, rendes és a leadott tejből derült ki, hogy valamilyen bakteriális fertőzése van.

2010. jún. 24. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!