Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás és alkohol? Meddig...

Szoptatás és alkohol? Meddig nem kaphat anyatejet a ciciből?

Figyelt kérdés

Anyatejes a kislányunk, 4 hónapos. Mióta megszületett, nem voltam buliban, nem is nagyon szoktam alkoholt fogyasztani. Viszont pénteken lesz az egyik barátnőm születésnapja, én is megyek. Igen, fogok inni is. Emiatt nem szeretnék megjegyzéseket, hogy mekkora sz..r vagyok és minek nekem gyerek, stb. Elhiszem, hogy valaki kibírja, hogy évekig nem jár sehová, nem szórakozik a gyerek nélkül. Én sem kívántam eddig, elvoltam a délelőtti közös brunch-okkal, kávézásokkal, vagy baráti összeülök vacsorákkal. De most jól esne kicsit kikapcsolódni, táncolni. Nyilván nem iszom teljesen részegre magam.

Másnap ne szoptassak így egyáltalán?

2018. okt. 17. 12:08
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
59%
De senki nem kérdezett téged, senkit nem érdekel a véleményed,miért nem a kérdésre válaszolsz? Én sem ittam szoptatás alatt, és? Kit érdekel, szövegértést tanultál volna inkább.
2018. okt. 17. 14:07
 12/28 anonim ***** válasza:
22%

11

Nem, nem rosszabb, aki időnként megiszik valamit. A mennyiség enyhén szólva sok, de persze, van, akinek a piálás a "lazulás" mint itt olvashattuk.

Magam is teszem, anyaként. De nem akkor, ha a 4 hónapos gyerekemet táplálom, kizárólag anyatejjel. Vannak fontossági sorrendek. Ha a gyerek nem kizárólag anyatejes újszülött lenne, az más kérdés.

2018. okt. 17. 14:08
 13/28 anonim ***** válasza:
91%

Számomra nem elítélendő az aki egy estére kiakar kicsit kapcsolódni. Nyilván nem helyes hogy többféle italt szeretnél keverni, így azt javaslom érd be a pezsgővel és igyál alkoholmentes koktélokat utána, hisz nem tudsz annyi tejet lefejni ami mondjuk másfél-két napig elég a babádnak, ez biztos.

Némelyik válaszoló pedig nagyon rosszindulatú tud lenni.

Ha nem a jó szándék vezérel akkor miért írsz hozzászólást? Segítséget kért nem pedig ítéletet. Egyébként felőlem aztán lehet akárki akármilyen szupermami, persze ez is számít az életben, de az EMBERSÉG is FONTOS!!!

Egyébként nem tudom miért lenne alkoholista valaki ha több mint egy év után elmegy inni, tudtommal a kérdező nem remeg az alkoholért és nincsenek elvonási problémái sem.

2018. okt. 17. 14:23
 14/28 anonim ***** válasza:
17%
4 hónapos, de már nem bírsz magaddal, brunch, nagyon menő...
2018. okt. 17. 18:31
 15/28 anonim ***** válasza:
62%

Na igen, az ilyen begyöpösödött háziszörnyekre panaszkodik annyi fiatal a családi kapcsolatok kategóriában, és hagyja ott őket minél előbb. Ha idegenekkel így bántok, mi lesz ha kamaszodik majd a kölykötök, sehova nem engeditek, semmi lazaság, mert a szabály az szabály? Ha valaki másképp gondolja, máris oltjátok? Hát bocs, de az ilyenek, mint a 66%-os, meg a többi szuperanyu (vagyis csak annak hiszi magát) a valódi sz@ranya, nem pedig az, aki egyszer megenged magának pár italt.

4-es voltam. Vagyis mostmár 3-as. Jogos is, töröljék a kéretlen válaszokat.

2018. okt. 17. 19:21
 16/28 anonim ***** válasza:
3%

"Én sem kívántam eddig, elvoltam a délelőtti közös brunch-okkal, kávézásokkal, vagy baráti összeülök vacsorákkal."

4 hónapos a pici, lehet engem ősanyázni, de azért ez sem normális, hogy még meg sem született szinte, de anyuka állandóan elvágyódik tőle.

2018. okt. 17. 19:55
 17/28 anonim ***** válasza:
75%

" begyöpösödött háziszörny" 😂nagyon tetszik!!!

Attól hogy valakinek gyereke van nem áll meg az élete örökre. Én is menni fogok bulizni meg mindenhova. Nem napi szinten, nem is heti, de azért havonta 2× 3× nehogy már ne lehessen elmenni kávézni, vagy fodrászhoz vagy 1 buliba!!! Van annak a gyereknek apja, mamája, a tápszerrel se kell úgy csinálni mintha valami méreg lenne. 2018 van bakker. Azért mert valaki érettségiig akar szoptatni nem mindenkinek ebből áll az élete. Akinek meg se barátnői, se hobbija se igénye kimozdulni az inkább lehúzza azt akinek van.És attól hogy valaki nem szoptat, vagy de csak buli miatt kihagy 1- 1 napot attól még szereti a gyerekét, és nem akar neki rosszat. Csak annyi h magáról se akar megfeledkezni. Ivás után én a bizt kedvéért lehet 2 napot is kihagynék. Ezért lesz nálunk pl az h bármit is fog enni, fogja cumisüvegből is kapni.

2018. okt. 18. 13:08
 18/28 anonim ***** válasza:
31%

"meg a többi szuperanyu (vagyis csak annak hiszi magát) a valódi sz@ranya, nem pedig az, aki egyszer megenged magának pár italt."

Igen, valóban rossz anya az, aki nem akar szoptatott újszülött mellett piálni. Nem szórakozni: piálni.

Jézus, gyere le.

2018. okt. 18. 13:11
 19/28 anonim ***** válasza:
27%
Most már odáig jutott a kérdés es a válaszok, hogy szégyellje magát, aki szoptatás alatt nem iszik alkoholt. Ez igen.🙊
2018. okt. 18. 14:00
 20/28 anonim ***** válasza:
93%
Nem kell senkinek szégyellnie magát szerintem. Csak pl én azt nem értem,hogy arra aki anya lett miért kell rásütni,hogy ki ne merjen mozdulni, nehogy csinos merjen lenni, nehogy a szoptatáson kívül bármire is gondoljon,sőt az a jó ha fáradt,nyúzott, kócos, kiegyensúlyozatlan,mert ez mutatja hogy jó anya. 😑
2018. okt. 18. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!