Tudom tudom, kicsit vitaindító a kérdésem, DE kiváncsi vagyok mások véleményére!
személyszerint én csak 1 éves korig akartam szoptatni, ezért 11 és fél hónaposan el kezdtem leszoktatni. Jelenleg 2 és fél éves a fiam, és olyan furcsa elképzelni, hogy vannak akik ilyen "nagy" gyereket szoptatnak!
nem sértésként vagy lenézés miatt kérdezem, csak kiváncsi vagyok ki?hogy? vélekedik
és akik sokáig szoptattak, azok miért olyan sokáig?
Ameddig a család minden tagjának komfortos, tehát anya, gyerek és apa is!
Én egy éves koráig terveztem szoptatni, 11 hónapos volt mikor terhes lettem, akkor abbahagytam.
2018. okt. 3. 07:38
13/19 anonim válasza:
14 hónapos, még mindig szoptatom. Hidegen hagy, ha valaki szerint ez nem "normális". Akinek ez szúrja a szemét, az tehet egy szívességet.
2018. okt. 3. 07:58
14/19 anonim válasza:
16 és 26 hónapos koráig szoptattam őket. Nem kezdtek sosem kicsomagolni maguktól itthon sem, szóval utcán meg vendégségben sem, mert a végén már csak este és éjszaka igényelték. Az első gyerek magától leszokott, egyszerűen havonta elhagyott egy alkalmat kb. 11 hós korától és egyik nap - pont amikor végre önállóan elindult - már este sem kérte, így azt hittem, a másodiknál is így lesz, de ő a bátyjától eltérően bár korán nekiindult a világnak, nagyon rossz alvó volt, na meg nem fogadott el semmilyen tejterméket. Nem sokkal két éves kora előtt ment bölcsibe és nagyon anyás lett, így akkor nem akartam elvenni ezt is, aztán meg mindig volt valami betegség a levegőben, utoljára épp egy hónapig bárányhimlő miatti karanténban voltunk nyáron a két gyerekkel (előbb a nagy két hétig vagy ezer pöttyel és 42 fokos lázzal), ami miatt halogattam (a kicsinek nem is lett, csak 10 pöttye és vígan ugrált). Végül annyit mondtam egy este (lezajlott közben még egy költözés is, és új ágyat kapott) hogy "most már nagy vagy és elfogyott", és ezt meglepetésemre hiszti nélkül elfogadta. (De most négy évesen még mindig kel olykor éjszaka.)
2018. okt. 3. 08:34
15/19 anonim válasza:
A WHO ajánlása fél évig kizárólagos anyatejes táplálás, az ideális pedig 2 éves korig
Nyilván ezt nem úgy kell érteni, hogy addig nem is eszik mást csak lóg a cicin.
Ha kifejezetten foglalkoztat, kérdezz meg egy szopotatasi tanácsadót, illetve olvashatsz a www.lll.hu oldalon is róla.
2018. okt. 3. 10:02
16/19 anonim válasza:
1,5- 2 év az nekem ok. 1.kisfiamat majd 2 évig szoptattam. Most a kicsi 11 hós és eszembe sincs leszoktatni. Annyira megviseli a fogzás, h legalább ha mást nem is, de ezt mindig elfogadja. Ő mindent szépen eszik. Utálja a baba kajákat. Velünk eszik rendesen... mindenkinek magánügye eldönteni... 1x sem fordult elő, h a kisfiam a ruhámat tépte volna valahol.
2018. okt. 3. 10:46
17/19 anonim válasza:
Én max 1éves korig szeretném szoptatni. Nekem valahogy "furcsa" mikor egy 2éves kisgyerek szopizik még.
2018. okt. 3. 11:22
18/19 anonim válasza:
Még terhes vagyok,de amíg lesz tejem,engedni fogom neki akkor is,ha már hozzátáplálunk.
Ha még 1 éves kora fölött igényelné és lenne tejem,már csak este gondoltam,hogy megszoptatom még.
De ha véletlenül nem lenne tejem vagy nem sokáig lenne,a komfortszopit is engedném este,ha igényelné és nem fájna nekem.Nem tudom,az fáj-e,ha valakinek esetleg komfortcicizik a baba.
A határ azt gondolom,bármelyik esetben 2 éves kor lenne.
2018. okt. 3. 14:45
19/19 érdekel0 válasza:
22 illetve 16 hósan hagytuk abba.
Egyiküket sem viselte meg,így volt szép és jó.
Kb. 1 éves kortól már csak alvásnál szopizott mindkettő.
Nem volt hiszti+akaratoskodás+nyilvànos balhé,hogy CICI.
Én a 2 éves kort mondanám!Nekem afölött lenne fura!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!