Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy vészelitek át azokat a...

Hogy vészelitek át azokat a napokat, amikor kevesebb a tejcitek?

Figyelt kérdés
Gondolom nem csak nálam van ez a probléma, hanem nagy többségünknék, hogy nem egyformán van tejem minden nap. Vannak napok, amikor annyi van, hogy fejnem is kell, kisfiam júllakik, elégedett. Van viszont amikor sír a szopik után, alig tudok valamit kipréselni belőle, érzem, hogy nem termelődik újra. Babám elégedetlen, nyűgös egész nap, éjszaka is sűrvebben kel. Persze ilyenkor gyakrabban mellre kerül, ami pár nap múlva meghozza az eredményt is. Viszont a " kevés tejes napok" nagyon kimerítőek. Ti hogy vagytok ezzel?
2010. jún. 23. 08:47
 1/6 A kérdező kommentje:
Bocsi a helyesírási hibákért. (többségünknél, jóllakik)
2010. jún. 23. 08:52
 2/6 anonim ***** válasza:
ha éreztem, hogy kevesebb,akkor ittam amennyit bírtam. 1-2 óra alatt megvan az eredménye
2010. jún. 23. 08:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Lelkileg borzalmas! Nagyon aggódom ilyenkor, hogy nehogy tényleg apadni kezdjen.

Én homeos bogyókat szoktam ilyenkor bekapkodni.

2010. jún. 23. 09:17
 4/6 xStefix ***** válasza:
100%

Én is halálra paráztam magam ilyenkor, főleg, amikor még nem tudtam annyit a szoptatásról, mint ma. Aztán úgy 11 hónap(!) után végre sikerült teljesen megnyugodnom, hogy megy ez akkor is, ha nem rágom tropára a körmeimet. És lám, ahogy ezt tudatosítottam magamban, a tejmennyiség is szépen beállt, és ami még fontosabb, "megtanultam a gyerekem nyelvén beszélni", sikerült ráhangolódnom.

Azóta megtanultam, hogy nem kell aggódni (majdnem) semmi miatt, csak a gyerekre kell figyelni. Ő jelzi, hogy mit és hogyan szeretne, én pedig kielégítem a szükségleteit. Ez néhanapján több, máskor kevesebb munkával jár. De a munka mindig meghozza a gyümölcsét. :)

2010. jún. 23. 11:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Oh, én is tök kivagyok ilyenkor. Van, hogy 160 ml-t iszik este, van, hogy 50 ml-t, mert nincs több. Ilyenkor rettenetesen aggódom, hogy biztos éhezik. És alszik vele reggelig. Szerintem a szervezet tudja, hogy mennyi kell a babának, meg a kevés tej sokkal sűrűbb, azt észrevettem. Ha sok van, akkor fejek le, van 10 doboz tartalék a hűtőben. Még eddig nem kellett. Tápszert is akartam íratni, biztos, ami biztos, de a doki kinevetett, hogy nagyon kövér a gyerekem, ne mondjam már, hogy kevés a tejem. Nem írt fel, mert szerinte sok anyuka indokolatlanul hozzápótol, és onnantól már nincs visszaút a csak tápszeres babáig.
2010. jún. 23. 14:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Soha nem gondoltam arra h kevesebb lesz a tejem, szerencsére eddig még mindig jóllakott a babám(5 hónapos).ha ezen aggódtok persze h csökken a tej mennyisége, hiszen pszichésen tud apadni. nálam is vannak napok amikor kevesebb a tej de legalább ilyenkor nem durran be és nem fáj. ne görcsöljetek ezen és akkor nem lesz semmi gond. mindenkinek hosszú szoptatást kívánok!
2010. jún. 23. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!