Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szoktatnátok le egy...

Hogyan szoktatnátok le egy majdnem 2 évest a szopizásról, ha nagyon ragaszkodik hozzá, főleg altatásnál?

Figyelt kérdés
Éjszaka is igényli és ordit ha nem kapja meg.Azt pedig nem hagyhatom,mert felveri az apját és a testvérét is.
2010. jún. 21. 09:33
 1/8 anonim ***** válasza:
33%
adj neki egy cumit és feküdj mellé, valószínű ez se fog neki tetszeni, pár napig kibírja a család hogy felverjék hiszen nem idegenek őket is érdekli hogy leszokjon erről a gyerek
2010. jún. 21. 09:45
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Enyém még csak egy múlt, de már most megérti ha nem mindig kap, amikor eszébe jut. Én valószínűleg mondanám, magyaráznám neki. Akár azt, hogy a cici is aludni szeretne éjjel...

Vagy a napközbeni szopikat hagynám el előbb megbeszéléssel és ha az működött, akkor az éjszakait.

2010. jún. 21. 10:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Idovel magatol elhagyja,en sosem eroltettem az elvalasztast,megvartam mig a gyerekeim maguktol elvalsztodnak.

A legkisebb gyerkocom 28 honapos 2 evesen meg nagyon ragaszkodott a szopihoz ma mar csak 1x 2x keri.

2010. jún. 21. 14:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja es mar az ejszakat is atalussza.

Egyebkent pedig a fokozatossag,azzal kezd amelyik a legkevesbe fontos neki.

2010. jún. 21. 14:04
 5/8 xStefix ***** válasza:

Nem írtad, hogy hányszor-mikor szopik egy nap?

Ha este ráérsz így altatni, akkor ezt semmiképp ne vedd el tőle egyik napról a másikra szerintem. Az ilyen szertartásszerű szopikra (reggel ébredés után, este, alvások előtt) nagy szükségük van, ezeket célszerű a végére hagyni.

Az éjszakázást ennyi idősen már tényleg nehezen lehet bírni, ezt megértem.. Mi családi ágyazunk, így sokkal könnyebb (volt) éjjel is szoptatni, amikor kell(ett). Ha ez nem megoldható, akkor arra kéne rájönni, hogy miért ébred éjjel (anyahiány ill. szeparációs szorongás, éhség, szomjúság, rossz álom, idegrendszeri érés stb.) és ennek megfelelő megoldást találni.

De mindenképp tudd, hogy ez időigényes lesz, pláne, ha még stabilan szopik. Mindannyian készüljetek rá, hogy lesz pár nehéz napotok, éjszakátok; akkor is, ha egyelőre nem választod el teljesen, csak visszaveszed a szopások számát.

2010. jún. 21. 16:49
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonló cipőben járunk, bár még csak 16 hónapos a fiam. Én úgy döntöttem, hagyom. Majd ő eldönti, ha már nem kér cicit. Most még túl fontos neki. Annyira szereti, olyan sokszor igényli az odabújást napközben is. Néha sikerül kajával, nasival kiváltani az étkezések közötti, nappali szopizást, de az éjszakaival nem tudok mit csinálni. De én úgy érzem, a gyermekemnek ez fontos.
2010. jún. 23. 12:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Kislányom épp két hete, huszonegy hósan hagyta abba a neki oly kedves szopizást. Mi érdekes módon előbb az estit hagytuk el, mesélés, beszélgetés váltotta ki, de közben fogta, fogja a cicit. A délutáni alvás előtt viszont még szopizott, egész addig, míg én nagyon beteg nem lettem, / 39 fokos láz, vírus, antibiotikumot kellett szednem/, és megbeszéltük, hogy anya beteg. Ő ezt találta ki és mondja mindig: " kibújtatom a cicit és fogom " . Kiveszi a pólóból a cicit és simogatja kicsit amíg el nem alszik. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen szépen, fokozatosan megérett erre, s nem kellett semmi más módszer. Pedig sokan a drasztikus módszert ajánlották, hogy csak úgy lehet. Hát nem....
2010. jún. 23. 22:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedves válaszaitokat.Én is annak vagyok hive,hogy majd ő eldőnti mikor hagyja abba.csak az éjszakával van gondom,inkább hajnalban,félóránként nyúzz és már a testhelyzet is kényelmetlen,a könyökömön bőrkeményedés van,mert folyton felrúgja magát és le kell húzzam.Nemrég kezdtem külön ágyba szoktatni,de az éjszaka közepén észbe kap hogy nincs mellettem,igy mindig vissza fektetem magam mellé.Arra gyanakodtam,hogy a mozgásommal zavarom meg az álmát,..
2010. jún. 28. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!