Hogyan szoktatnátok le egy majdnem 2 évest a szopizásról, ha nagyon ragaszkodik hozzá, főleg altatásnál?
Enyém még csak egy múlt, de már most megérti ha nem mindig kap, amikor eszébe jut. Én valószínűleg mondanám, magyaráznám neki. Akár azt, hogy a cici is aludni szeretne éjjel...
Vagy a napközbeni szopikat hagynám el előbb megbeszéléssel és ha az működött, akkor az éjszakait.
Idovel magatol elhagyja,en sosem eroltettem az elvalasztast,megvartam mig a gyerekeim maguktol elvalsztodnak.
A legkisebb gyerkocom 28 honapos 2 evesen meg nagyon ragaszkodott a szopihoz ma mar csak 1x 2x keri.
Ja es mar az ejszakat is atalussza.
Egyebkent pedig a fokozatossag,azzal kezd amelyik a legkevesbe fontos neki.
Nem írtad, hogy hányszor-mikor szopik egy nap?
Ha este ráérsz így altatni, akkor ezt semmiképp ne vedd el tőle egyik napról a másikra szerintem. Az ilyen szertartásszerű szopikra (reggel ébredés után, este, alvások előtt) nagy szükségük van, ezeket célszerű a végére hagyni.
Az éjszakázást ennyi idősen már tényleg nehezen lehet bírni, ezt megértem.. Mi családi ágyazunk, így sokkal könnyebb (volt) éjjel is szoptatni, amikor kell(ett). Ha ez nem megoldható, akkor arra kéne rájönni, hogy miért ébred éjjel (anyahiány ill. szeparációs szorongás, éhség, szomjúság, rossz álom, idegrendszeri érés stb.) és ennek megfelelő megoldást találni.
De mindenképp tudd, hogy ez időigényes lesz, pláne, ha még stabilan szopik. Mindannyian készüljetek rá, hogy lesz pár nehéz napotok, éjszakátok; akkor is, ha egyelőre nem választod el teljesen, csak visszaveszed a szopások számát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!