Mi lehet az oka annak, hogy az egyik mellemből sokkal több tejet tudok fejni, mint a másikból?
Már a harmadik babámat szoptatom, ilyet még nem tapasztaltam. A bal mellemből sokkal több tejet tudok fejni, mint a jobból. Sőt szemmel is jól látható a különbség a két oldal között, annyival nagyobb a bal.
Az előző babával rengeteg tejem volt, napi 1,5 liter azon felül, amit a baba szopizott. Most olyan fél liternyit tudok pluszba fejni, de azt inkább csak a bal mellemből.
Azt hozzátenném, hogy sajnos két nappal a szülés előtt halt meg apukám hirtelen (vagyis a történtek miatt indult meg a szülés), így a tejtermelés is nagyon nehezen indult meg. Olyannyira, hogy a jobb oldalról szó szerint semmit nem lehetett kipréselni, már nagyon fájt is. Majd itthon valamennyit javult a helyzet.
Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne kiegyenlíteni a két oldalt?
Illetve miután 3 hetes a baba és már van a fagyóban 7 liternyi tej (alig fér a többi holmi, mert nem nagy a fagyasztó), így elindítottam a vizsgálatokat, hogy adhassam másnak a tejet. De mostmár meg félek, hogy majd nem is lesz annyi. Hogyan tudnám tovább fokozni, mert ami régebben bevált és szaporított, az most kevésnek tűnik (gondolom a lelkiállapotom miatt is). Laktoherbet iszok és homeos bogyót is eszek, továbbá dinnyézek is!
Mindenkinek előre is köszönöm a segítséget!
Görögszénamag-tea.
Részvétem apukád miatt.
szintén anyatejleadó anyuka
Köszönöm a válaszokat. Ki fogom próbálni a hónaljszoptatást a jobb mellem esetében, illetve bevetem az első által javasolt teát is. Hátha sikerül valami eredményt elérnem.
Üdv: E.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!