Főzés során minden nyers hússal érintkező eszközt ecettel fertőtlenítek. Hosszú távon okozhat-e valami problémát a belégzése (nyitott ablaknál csinálom), esetleg felszívódhat-e valami az anyatejbe? Ti hogy fertőtlenítettek húskészítés után?
Figyelt kérdés
2018. jún. 30. 13:22
11/11 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A nyers húson lehetnek baktériumok, például a csirkén szalmonella, de arra figyelj, hogy az ecet ezeket nem öli meg!!
Én is nagyon szeretek ecetet használni a tisztítás során, tényleg sok mindenre jó, sok bacit elpusztít, de nem minden fajtát, és pont amire te használod, arra nem alkalmas.
Használj inkább forró vizet. Kb 70 fok felett a legtöbb veszélyes baci elkezd pusztulni. 100 fokossal már kb az összes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!