Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Első babás anyuka vagyok....

Első babás anyuka vagyok. Igény szerint szoptatom a babám. A nappallal semmi gond, de az éjszaka kész katasztrófa. Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés
Eleinte este 11 körül tudtam úgy lefektetni szoptatás után,hogy tartós alvás lett belőle.Egyszer olyan 1-2 körül ébredt.Ezzel nem lenne baj,de vagy 2 órásra húzódik az etetés mert van hogy"küzd"a cicivel.Böfiztetés,pelusccsere,aztán magától bealszik nincs külön szükség altatásra.Fürdetni olyan 20-körül szoktam.Hulla vagyok már az éjszakai keléstől.Szeretnék tanácsot kérni amitől a fiamnak és nekem is kicsit könnyebb lesz ez a helyzet.Sajnos van hogy ingerlékeny leszek éjszaka,sírok mert tehetetlennek érzem magam.Egyedül nevelem a fiam.Napközben tudnak nagyszülők,barátok segíteni.Csak az éjszaka nehéz.Tudom sokan vannak így.Nem panaszkodni akartam csak hátha tapasztaltabb anyuka tanáccsal tudna szolgálni.
2018. jún. 24. 15:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

3 hónapos. Mindig este 7-kor fürdetés, ilyenkor már a szobájában előre lehúzom a redőnyt és sólámpát kapcsolok. Fürdés után be a szobába, sose viszem már másik helyiségbe. Szoptatás, teljes csendben, vagy max suttogok neki. 20 perc alatt kész, böfi, kiságy, fél perc fejsimi és kijövök. 5 perc és alszik. Éjjel 1x ébred 1-5 között valamikor. Nem sír, csak jelez, hogy menjek. Sólámpa, peluscsere csak ha kaka van, szoptatás, vissza az ágyba. Eközben nem "beszélgetünk", nem játszunk, "kómázunk". Könnyen vissza is alszik. Végül 9 körül szokott kelni reggel és indul a nap.

5 hetes kora óta van így, előtte sárgaság, aluszékonyság, nagy súlycsökkenés miatt ébresztgetnem kellett.

2018. jún. 24. 19:49
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mind hasznos válasz volt!Még annyi,hogy szerintem a környezettel nincs baj.De valahogy olyan mintha "elfáradna"szopás közben.Elengedi a cicit.Utána olyan mintha elálmosodna majd 5 perc múlva megint kéri.Ezt vagy 3× biztos eljátsszuk.A cicit amúgy magától engedi el.
2018. jún. 25. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!