Első babás anyuka vagyok. Igény szerint szoptatom a babám. A nappallal semmi gond, de az éjszaka kész katasztrófa. Mit csinálok rosszul?
Semmi.
2 hetesen ez ilyen. Igény szerinti szoptatásnál pár hónap alatt áll be a rendszer. Ez így normális.
Nekem leginkább az segített, hogy elfogadtam, hogy ez a normális, ez van, és nem küzdöttem ellene. Három és fél éve nem aludtam át egyetlen éjszakát sem, mert született még egy.
Nálunk a korábbi fürdetés vált be, 6-7 körül, utána alvás sötétben (nyáron redőnnyel). Ettől kezdve, ha ébred, teljes sötétség, semmi beszéd. Csak az első 2-3 hétben voltak hosszabb ébrenlétek éjjel, utána amikor ébredtek, félálomban szoptak, visszatettem a kiságyba őket. A pelenkázást is igyekeztem kerülni, mert attól felélénkültek. Hamar leálltak az éjjeli kakilásról, a pisikifolyás ellen meg éjjelre eggyel nagyobb pelenkát adtam, ha már közelítették annak az alsó súlyhatárát. És nem méregettem, hogy mennyit esznek. A lényeg, hogy minél kevesebb inger legyen éjjel.
Kb. 1 hónapos koráig mindkét lányom mellettem aludt az ágyban, így nem kellett felkelni hozzájuk.
1 hónapos kora körül már átáll a szervezetük, megtanulják, hogy mikor van éjszaka, szóval nyugi, még pár hét és sokkal jobb lesz az alvása. A fogzásig, mozgásfejlődésig, mert akkor ismét jön a nem alvás :DDD
Ha nem kakál este, akkor ne cserélj pelenkát, csak enyhe fény legyen ami épp elég, hogy láss (pl. sólámpa), ne beszélj hozzá, szoptasd meg, büfi és alvás.
Az én lányaim sokkal jobban tudtak hason aludni, mikor erre rájöttem (mindkettő 2 hetes lehetett), onnantól látványosan többet aludtak.
Amíg újszülöttként még felcserélték a napszakokat, nálunk is az volt, hogy hajnalban vígan fent voltak 1-2 órát, de ha segítesz nekik a fent leírt módszerekkel, hamar megtanulják, hogy az este az alvás ideje.
Nálunk pont így volt a kicsivel az elején. Az éjszakai szopi (nem akarlak elkeseríteni :)), de 2,5 évig megmaradt,DE csak 10 perc aztán aludt tovább. Ez így egyáltalán nem colt zavaró.
Arról, hogy több órát fönt legyen hamar leszokott, pár hét alatt. Kitartás! Csak ne kezdj vele játszani, beszélgetni, ne kapcsolt nagy fényt, mert akkor rákaphat az éjszakázásra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!