A cicieim bedurranva de még nem gyulladt. Mit csináljak?
Sziasztok.
4 napos a babám. Tegnap hatalmasra dagadtak a melleim. Nem ilyen kis csomókba, hanem egy-egy helyen olyan, mint egy nagy tömb.
Tegnap próbálkoztam a kézi mellszívóval, de csak cseppek jottek...próbáltam masszírozni, kézzel lejefni (nagyon fájdalmas), nagyon kínoztam, de semmi. Meleg vizes borogatást i is próbáltam. Mindkettőre ráteszem a babát az etetéseknél.
Ma veszek elektromos mellszívót és jön a gyerekorvos is, hátha tudnak segíteni, de szívesen fogadnék tanácsokat, praktikákat! Mit lehet ilyenkor tenni a fájdalmas cicikkel?! :(
Hú, nekem 2 év alatt (addig szoptattam) kb. 5-6 alkalommal volt begyulladva a mellem, hol egyik, hol másik. Anyukámnál anno ugyanez volt.
Én úgy próbáltam magamon segíteni, hogy meleg fürdőt követően olajjal alaposan átmasszíroztam a fájó cicit is és a nem fájót is, csak utóbbit óvatosabban, mert ugye kapcsolat van a két cici között. Ordítani tudtam volna néha, úgy fájt, de hatott. Utána először gép mellszívóval ürítettem belőle egy kis tejet, és rögtön ezután rátettem a babát, mert ő erősebben képes szívni a legerősebb mellszívónál is.
Meg is tette a "dolgát" a baba: szépen lenyugodott, ismét puhává vált a mellem. Próbálj hacsak lehet, mindig rendszeres időközönként szoptatni, ne nagyon teljen el sok idő két szoptatás között, mert az kedvezhet a gyulladásnak (nem feltétlen mindig van így). És váltott mell, hogy ne telítődjön túl egyik cici sem. Jó szoptatást :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!