Honnan tudom, hogy 2 hetes kisfiam jóllakott? Mindkét cicit megkapja 15-15 percre egy szopizás alatt. Kb 15 perc után ki is szokta magától köpni a cicit. Ez azt jelenti hogy elég volt?
Szia!Most hallottam szülésfelkészítőn,hogy job egy mellből letudni az etetést,mert az elején jön a hígab tejcsi,ami a szomjoltás szerepét tölti be,utána jön a zsírban gazdagabb tej!Az elején viszonylag könnyű szerrel jön a hígabb tej,azt könnyebb kiszívni,és utána már megkéne dolgoznia érte,de ha átrakod a másikra,akkor onnan is kiszívja a híg tejet,és az nem annyira gazdag tápanyagban!
De tapasztalatom nincs még,úgyhogy csak azt tudom leírni amit nekem tanácsoltak!
Szia. Igazuk van az előttem szólóknak. Amikor már elfordul a cicitől és ha újra kínálod nem fogadja el, akkor biztos jóllakott. Nekem nincs mérlegem, mert láttam a barátnőmet, hogy milyen idegbeteg volt, ha nem evett annyit a baba, mint amennyi a nagykönyvben meg van írva. Ha tudsz kölcsönözni, esetleg kölcsönözz, de ha nem az se baj. Én ezért alig várom, hogy menjünk a védőnőhöz, mert mindig meglep a súlygyarapodása.
Üdv, 3 hónapos kislány anyukája
Szia! Mi 3 hónaposak vagyunk és sose mértem... Csak pár hetente kíváncsiságból. Azt, hogy mennyit eszik, már csak azért se mértem meg, mert a babák nem igazán olvasnak szakirodalmat, viszont pontosan azt teszik, ami a legjobb nekik, tehát annyit esznek, amennyire szükségük van. Namármost hiába írja a szakkönyv, hogy ennyit vagy annyit kellene ennie, ha a baba nem úgy akarja. Akkor csak anyuci ideges, fölöslegesen.
Időt miért mérsz a szopizás alatt? Tedd mellre, csak az egyikre, aztán szopizzon, amíg éhes. Csak akkor adj neki másik cicit, ha biztosan nem lakott jól és az elsőt már tutira kiürítette.(Ez egyébként nem igazán történik meg, mivel szopi közben folyamatosan termelődik a tejcsi.)Ne méregess időt, te se szeretnéd, ha ebéd közben valaki stopperórával állna a fejed fölött.
A babád tudni fogja, mikor és mennyit kér enni. Csak tedd mellre, ha kéri, más dolgod nincs. De letenni max. 30 perc után, aztán sírdogál szegény, majd esetleg éhesen bealszik... Addig szopizzon, amíg ki nem köpi a cicit, mindegy, hogy ez mennyi időnként és milyen hosszan van. Ne aggódj, örökre nem fog rajtad lógni, legfeljebb cicin bealszik, aztán leteszed és kész. Mi is így csináljuk, teljesen bevált, jó nagyokat tud aludni ilyenkor. Ráadásul szépen fejlődő, kiegyensúlyozott, boldog baba.
Nem vagyok híve a váltott mellből szoptatásnak, csak ha nem elég a tejci.
Tedd a melledre, várd meg amíg abbahagyja -vagy elalszik a cicin.
Ha nem lenne elég a tejed, nagyon sírna. Ha alszik, semmi gond:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!