Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi az egyzseri adagja egy...

Mennyi az egyzseri adagja egy 5 hónapos babának?

Figyelt kérdés
A lányommal kórházba kerültünk, és azt mondják, a 60-90 gramm szopizás neki kevés, legalább 130 kellene! Eddig sose mértem, de most is kb. ugyanannyi ideig eszik, mint szokott, és teljesen jól fejlődik is. Csak anyatejes. Műtétje lesz, tehát nem is beteg, hogy amiatt esetleg kevesebbet enne...
2010. jún. 16. 00:36
 1/4 anonim ***** válasza:
52%

Ha jól fejlődik, pláne ha gyakran is szopik, akkor tök mindegy, hogy 130 vagy 90. Anyatejből különben sem lehet pontoaan megondani, hogy mennyit szopik, mint a tápszernél, és az anyatejre nem létezik hivatalos "ennyit kell ennie" táblázata még a WHO-nak sem.

Nem sokat segít, de azért leírom: az én 3 hónapos, csak anyatejes fiam napi 7-8x eszik, 50-150 között, de leggyakrabban 80-110 milit alkalmanként. Onnan tudom, hogy mennyit, hogy nem szopik, fejnem kell neki és üvegből kapja.

2010. jún. 16. 00:52
 2/4 anonim ***** válasza:
az én lányom 4,5 hónapos és ő is legtöbbször 90ml eszik,szépen fejlődik,nem sír,akkor elég neki.
2010. jún. 16. 05:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Az én 4 hónapos kisfiam is átlagban 90 ml-t eszik. 7150 gramm, 4100 grammal született.
2010. jún. 16. 13:21
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat! akkor megnyugodtam. még jó, hogy nem kötötték infúzióra, állítólag kiszáradás fenyegette, hiába mondtam, hogy semmi baja. végül kicsit többet mondtam be, a mérést szerencsére rám bízták:)

mégegyszer köszönöm!

2010. jún. 18. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!