Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szopisztrájk? Nagyon nehezen...

Szopisztrájk? Nagyon nehezen akarja elfogadni a mellem.

Figyelt kérdés
Sziasztok!Kisfiam 4,5 hónapos, 7 kg, eddig igény szerint volt szoptatva.Eddig az volt a gond, hogy nélküle ki sem mozdulhattam a házból, mert cumisüvegből nem fogadott el anyatejet, kétóránként evett, imádott szopni...most a nagy meleggel séta közben vízzel kínáltam, és egyre többet ivott, cumizni is elkezdett-eddig azt sem szerette.Viszont úgy éreztem egyre kevesebbszer szopik-először arra gondoltam, hogy nem igényli csak 3 óránként, vagy hogy elvonja minden a figyelmét-ma sírt, ahelyett, hogy szopott volna, kifejtem neki kb. 40 anyatejet, és behörpölte.szinte csak félálomban szopizik.Mit csináljak?Fog még rendesen szopni valaha, vagy ennyi volt?
2010. jún. 15. 10:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
2010. jún. 15. 10:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj neki cumit es cumisiveget.
2010. jún. 15. 11:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha így áll a dolog, akkor próbáld elhagyni a cumisüveget és a cumit. A cumisüveget tudod helyettesíteni, meglepően jól tudnak inni a babák kanálból vagy pici karimájú vastag szélű pohárból (pálinkáspohár pl). Sétálás közben gondolom nincs lehetőség kanalazásra, de picike pohárból tudsz neki vizet adni, de ami még jobb, az a csőrös cumisüveg szelep nélkül. 3 pici lyuk van rajta, abból óvatosan tudsz a baba szájába önteni sétánál is, a hátát, fejét picit megemelve, ha úgy érzed, hogy szüksége van erre a folyadékra.

A cumi már húzósabb kérdés, gondolom az megnyugtatja :)

A lefejt anyatej adása viszont biztosan a szoptatás ellen hat, szerintem ezt sűrgősen felejtsd el!

Most egyébként abban a korban van, hogy talán ritkábban éhes, bújhat a foga és nagyon érdekli az egész világ, nem ér rá szopizni. Pici türelem kell, hidd el, ha éhes, akkor enni fog, nem kell neki cumisüveggel "megkönnyíteni", mert nagyon rafkósak ám, legközelebb addig fog sírni, míg rá nem tud téged venni arra, hogy az evése kényelmesebb legyen :)

Ha nagyon nézelődik szopi közben, akkor vegyél fel egy hosszabb láncú színes nyakláncot, ami a mellkasod felé tereli a figyelmét, leköti a tekintetét és közben tud szopizni.

Ne ijedj meg ezektől, max lesz pár nap, amíg kevesebbet eszik. Később is okozhat majd gondot fogzás vagy nagyobb ugrás a mozgásfejlődésben, ami átmenetileg zavart okoz a szopiban, de az a lényeg, hogy Te ne hagyd magad rászedni! :D

2010. jún. 15. 11:26
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek, akkor nem adok neki cumisüvegből-közben sírva ébredt, visszaaludt, akkor álmában evett egy kicsit.Remélem, rendbe jön majd minden...
2010. jún. 15. 11:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Hogy alakult a dolog? Javult valamit? :)
2010. jún. 16. 21:12
 6/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Hát képzeljétek, tegnap tetőzött a dolog-tegnapelőtt éjszaka álmában végig evett (velem alszik), délelőtt egy kicsit, aztán semmit sem akart -csak álmában.De elraktam cumit, cumisüveget(adtam neki helyette "csócsababát"), besötétítettem, és délutánra már ébren is evett-aztán óránként etettem.Most alszik,reggel evett,kíváncsi vagyok, ha felébred...remélem eszik.Tegnap fejtem, mint egy őrült, mert már azt hittem elapad a tejem,nagyon kétségbe voltam esve.remélem visszajön a szopási kedve, aztán majd újra kigúzom az étkezések közti időt 2,5-3 órára...
2010. jún. 17. 09:36
 7/9 A kérdező kommentje:
kigúzom=kihúzom
2010. jún. 17. 09:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Ne ess kétségbe, jól csinálod! Menni fog, csak most van egy-két nehéz nap!

Ügyik vagytok!

2010. jún. 17. 21:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, már szerencsére rendbe jöttek a dolgok-eszik rendesen-a cumi zavart be, nem is veszem elő, amíg anyatejet eszik !
2010. jún. 18. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!