Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan tudnám a gyermekemet...

Hogyan tudnám a gyermekemet leszoktatni a szoptatásról?

Figyelt kérdés
21 hónapos a kisfiam,mindent eszik,de az elalvásnál /nappal is/ cicizik, másképpen nem tudom elaltatni. Éjszaka ha felébred akkor is cicin alszik vissza. Hogyan tudnám leszoktatni a szoptatásról, cicin való elalvásról? Vagy hogyan tudnám másképpen cici nélkül elaltatni?
2008. okt. 30. 08:38
 1/4 anonim ***** válasza:
31%
2006.augusztusi a fiam,2008.februárban született a lányom.A fiam amint megtudtuk,hogy jön a kislány nem szopizot,nem engedte az anyja.Cumit kapott helyette,(egy újat)megértette.Majd pár hónap után arról is leszokott ill leszoktattuk.Ezek a leszoktatások 2nap sírással és álmatlan éjszakával teltek de megérte.A kislányom nem is cumizik és nem is fog kapni felesleges.Javaslom a leszoktatást v a cumisüveg használatát esetedben.Bár a cumisüvegnél jobb a műanyag kis kulacs aminek olyan kis csőrős szája van és a benne lévő folyadék nem folyik ki nagyon praktikus.Nekünk is ilyen van és nagyon szereti a fiam.Mi a DM-ben vettük mindkettőt.Te v a szülő neked van kell lennie tekintélyednek használd nyugodtan ez ügyben ne sajnáld ha sír a gyerek.Előbb utóbb le kell szoknia a ciciről.Félre ne értsd nem vk szigorú kegyetlen szülők csak próbálunk következetesek lenni.
2008. okt. 30. 09:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm kislánya nagyon anyás, azért nem tudott leállni a ciciről, az anyuka már teljesen ki volt, a gyerek 6 x szopott egy nap, már az orvos is azt mondta hogy ez nem normális. Aztán a doki javaslatára vettek olyan löttyöt, amivel a gyerekek körmét szokták bekenni, hogy ne rágja, valami rettentően keserű íze van és azzal kente be a mellét a barátnőm. A kislány szájába vette, fintorgott, nem tetszett neki. Megint megpróbálta, mondta: nem jó cici, fúj. Kb. még kétszer próbálta a kislány, felfogta hogy megváltozott az íze, nem is kellett neki többet. Azóta átalussza az éjszakát, már nem csüng az anyján egész nap.
2008. okt. 30. 09:43
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Meg tudnád mondani, hogy mi volt annak a folyadéknak a neve amivel bekente a barátnőd a ciciét.

Köszi

2008. okt. 30. 11:55
 4/4 anonim ***** válasza:
szia, az elválasztás nekem is gondot okozott, mert 2.5 éves koráig szopott. kipróbáltam mindent, hogy elválasszam, semmi nem vált be. aztán vettem a gyógyszertárban egy guriga vastag ragtapaszt, keresztben leragasztottam a bimbóimat, és azt mondtam neki, hogy beteg lett a cici. az fürdéskor is és mindíg rajtam volt, mert gyakran jött ellenőrizni hátha meggyógyult már. gyakorlatilag kb. 2-3 éjjel volt sirdogálás, aztán azóta ébredés nélkül átalussza az éjszakát.
2008. nov. 1. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!