Félek hogy a szoptatásból adódó alvásmegvonásoktól epilepsziás rohamaim lesznek, van valami mód kisbabát rászoktatni a hosszabb alvásra?
Még nem szültem, csak terhes vagyok.
Vállalhattam gyereket igen, szoptathatok is majd igen. Tünetmentes vagyok 3 éve. Az epilepsziáról viszont tudni kell,hogy a kialvatlanság rohamokhoz vezethet. Én ettől nagyon félek. Az hogy 3-4 órát aludjak csak egy nap az nagyon megrémiszt. Nyilván egy egészséges női szervezetet is azért megvisel,de az egészségeseket nem fenyegeti rohamveszély. Az oldalon olvastam a történeteket hogy mennyire kialvatlanok a kismamák.
Lehet sokan úgy gondolják epilepsziás ne szüljön, de több orvossal is konzultáltam és mind azt mondta, hogy nincs akadálya. Nem gondolom hogy felelőtlen lennék, csak ahogy elkezdtem olvasgatni a szoptatásról (amiket ezelőtt soha nem tettem meg) úgy kezdett ez a kérdés felvetődni bennem.
“ahogy elkezdtem olvasgatni a szoptatásról (amiket ezelőtt soha nem tettem meg) úgy kezdett ez a kérdés felvetődni bennem.”
Nem mondod komolyan, hogy terhesen jöttél rá arra, hogy a kisbabák páróránként esznek éjjel is?
Ha együtt alszol vele, akkor nem kell ébren lenned az éjszakai szoptatások alatt. Nem feltétlenül újszülött kortól, és persze a gyerek korának megfelelő biztonságos körülményeket megteremtve. Én a második gyereknél döntöttem így, kb. 10-11 hónapos korában, mert már nem bírtam, a nagyobb is ébred még 1-2x. Fürdés után még a saját ágyába teszem le, aztán az első ébredéskor áthozom.
Arra készülj, hogy a legdurvább alvásmegvonást maga a szülés, és a kórházi tartózkodás jelentheti, hacsak nem tervezett császár lesz. Ezúton javasolnám mindenkinek, hogy ha a kiírt időpont körül elkezdődnek a jóslók, akkor ne álmodozással, gondolkodással, meg a fájások közti idő mérésével töltse az időt, hanem aludjon, mert még akár napokig is tarthat, ha jön még hozzá egy éjszakai szülés és egy álmatlanul átizgult első éjszaka a kórházban, akkor úgy jár mint én, és alig bír majd ugrálni a gyerekhez.
szerintem akkor lesz jó alvó,ha stabilan a kiságyba szoktatod.Ha megszülsz,és kezded az igény szerinti szoptatással,azzal,hogy örökké kézben lesz meg a nagy ágyban alszik akkor garantáltan kelni fog ezerszer.Mi is elcsesztük az elején,aztán 2 hónaposan szépen beszoktattam a kiságyba (nem kellett sírni hagyni max az elején sírt,de akkor mellette ültem,és elaltattam,de nem vettem ki)így elértük azt 3 hónapos korára,hogy megvolt az esti evés,összebújás,beraktam a kiságyba,cumit be ( az is jó dolog ám) énekeltem,simogattam,és szépen csendben elaludt. 5 hónapos koráig még egyszer evett,de az mindennel együtt 20 perc volt majd aludt is vissza.5 hótól pedig este 20-tól reggel 7-8-ig aludt.Tápszeres volt.
Én pánikbeteg vagyok,tünetmentes többnyire,gyógyszert sem szedek,de nekem is fontos volt,hogy kialudjam magam,mert nekem is előjön ha stabilan nem alszok éjszakákon át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!