Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás után mennyi idöt...

Szoptatás után mennyi idöt kell várni hogy a baba büfizzen?

Figyelt kérdés

attol félek hogy nem büfizik és lerakom aludni és megfullad a hányásban.

még nem született meg a babám csak ezen aggodom.

2010. jún. 11. 12:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia!Ezen ne aggódj!Addig ne tedd le majd aludni amíg nem büfizett!Az én lányomnak elég nehezen ment.Úgy csináltam vele mint a közlekedő edényeknél.Felvettem,sétáltam vele majd letettem.Majd megint felvettem,sétáltunk,lettem.Addig ment ez így míg elnem büffentette magát.Általában 10-15 perc volt.
2010. jún. 11. 12:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha büfizni akar, akkor kb. 5 perc elég a büfiztetésre. Nem minden etetés után büfiznek, babája válogatja, van amelyik szinte soha éi van aki szinte mindig.

Ha mégsem jött ki aminek ki kellett volna, akkor három eset lehetséges:

1. Alvás közben gond nélkül kicsusszan a bentrekedt levegő.

2. Elalszik, de a gyomrában, belében maradt gázok miatt csikarni kezd a hasa és kb fél órával evés után üvöltve ébred. ilyenkor, ha felveszed büfög vagy pukizik egy két nagyot és utánna megnyugszik.

3. A büfi maga előtt tol egy kis tejet is, így kicsorog valamennyi a baba szájából. Ha hason vagy oldalt fekszik, akkor ez semmi gondot nem okoz. Ha háton alszik, akkor nagy valószinűséggel oldalra fordítja a fejét, így szintén nem folyik vissza a tej a légcsövébe.

Remélem sikerült valamennyire megnyugtatnom Téged!

Gratulálok a babához és könnyú szülést kivánok!

2010. jún. 11. 13:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia! Megértelek, én is ezen aggódtam. Nehezen is büfizett. Én simán a vállamra vettem, mint egy "krumplis zsákot" ( a védőnőt idéztem), hogy a vállam picit nyomja a pocakját. A talpa alá tettem a kezem, és járkáltam vele. Pár perc és volt "eredmény". Pár hetes koráig egy párnával támasztottam ki alvás közben, így az oldalán feküdt. Aztán egy alkalommal a hátán feküdt és nézelődött, már több, mint 1 órával evés után és büfizés után. Felböffent a tej, amitől majdnem megfulladt. Csak a hátát finoman ütögetve, és majdnem fejre állítva kapott újra levegőt. Azóta hason alszik. A védőnő szerint, ha van légzésfigyelő, hason van altatva a baba és rendesen büfizik nem lehet gond.

További jó babavárást neked!

2010. jún. 11. 13:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.. de ha a baba nem akar majd hasoin aludni? sok ismerösnek csak háton alszik a babája.
2010. jún. 11. 13:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem szoktatás kérdése. Amíg meg nem tanultak átfordulni, addig mind a négy gyermekem hason aludt. Születésük után a korházban is már hasra raktam le őket aludni. Még most is szeretnek így aludni.

Második válaszoló voltam.

2010. jún. 11. 15:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem a védőnőm azt tanácsolta,hogy 10 percig sétálgassak vele...volt úgy,hogy a babucim 30 perc után büfizett...

Nekem a dokinő azt tanácsolta,hogy háton fektessem,az biztonságosabb...mindenki mást javasol,érdekes!!!

2010. jún. 13. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!