Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor elkezd szopizni a...

Mikor elkezd szopizni a kicsitek, nektek is fáj a cicitek? Nekem csak a legelején, de mindig!

Figyelt kérdés
2010. jún. 11. 10:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hát szopó-ágon vagy... És szó szerint...

Komolyra fordítva a szót, ne izgulj, nem lesz gond!

2010. jún. 11. 10:28
 2/12 anonim ***** válasza:
52%
Eleinte fájni is fog. Azt mondják, ha jól van mellre téve nem sebesedik. Az enyémet amikor már ténykleg jól raktam mellre (2-3 hét után) akkor is kisebesedett. Ez függ a mellbimbó érzékenységétől is, hogy mennyire húzza a pici stb. Néha olyan vákuumot tudott csinálni az enyém, hogy hiába nyomtam a szája meg a cici közé a kisujjam, visszacuppantotta rá magát:)) A lényeg a lényeg, hogyha pici anyatejet szopi után kinyomsz és azzal bekened csodákra képes, plusz jó a langyos, nem túl erős zuhany is.
2010. jún. 11. 10:40
 3/12 anonim ***** válasza:
52%
Az természetes, hogy mikor beindul a tejleadás enyhe bizsergésszerű érzés van a melleden vagy enyhe fájdalmat érzel. Viszont, ha nagyon fáj, mikor elkezd szopizni a baba, akkor lehet, hogy rosszul kapja be a bimbót..
2010. jún. 11. 10:41
 4/12 A kérdező kommentje:
4 hetesek vagyunk, már nem sebes, de mindig fáj az elején! Túlélem, nem arról van szó, csak furi.
2010. jún. 11. 10:51
 5/12 anonim ***** válasza:
52%
Nálunk 5 hetes,és nem csak szopizik,üvegből is eszik,mert nincs elég tej.Ha rárakom a csillagokat látom,annyira fáj.A könnyem majd kifolyik...
2010. jún. 11. 12:29
 6/12 anonim ***** válasza:

Valószínű a tejleadó reflexe érzed. A szoptatás elején a baba amikor bekapja a mellbimbót, akkor a hormonok hatására beindul a tejleadó reflex. Ezt mindenki másképpen érzi, van, aki egyáltalán nem is érzi, van, akinek szinte fájdalmas.

A tejleadó reflexszel egyidejűleg a mell megkeményedik, a baba jobban el kezdi nyelni a tejet. Ilyenkor eleinte spriccel a mell.

Nyugodj meg, ennek így kell lennie, majd idővel enyhül a reflex, s lesz, amikor már nem is érzed...

2010. jún. 18. 13:27
 7/12 A kérdező kommentje:
5 hete szoptatok már. Így is lehet?
2010. jún. 18. 13:29
 8/12 anonim ***** válasza:

5 hét!? Akkor még fog enyhülni az érzés. Ha szerencséd van, akkor hosszú hónapokig élvezheted ezt az érzést. Én pl szerettem ezt az érzést, mert ilyenkor kezdett el igazán nyelni a babám. Persze az idő múlásával sokat fog tompulni, de érezhető, később csak egy pár másodperces bizsergés lesz.

Majd ha már csökken a szoptatások száma, akkor elmúlik a reflex.

2010. jún. 18. 13:39
 9/12 A kérdező kommentje:
köszi!
2010. jún. 18. 14:13
 10/12 anonim ***** válasza:
50%
Szia! Én 3 hónapos koráig szoptattam a lányomat, aztán kórházba kerültem és lőttek a szopinak. De nekem is úgy fájt ahogy neked, már a végén féltem a szopiztatástól. Persze kibírja az ember, de volt hogy a könnyem ki tudott volna jönni. Hát nem tudom mikor múlott volna ez el, azért 3 hónap elég hosszú idő.
2010. jún. 18. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!