Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » El fognak ítélni, ha nem...

El fognak ítélni, ha nem fogok szoptatni a babám 2-3 éves koráig?

Figyelt kérdés
Mindig is azt terveztem hogy 1 éves koráig fogom szoptatni, amíg még baba, persze plusz pár hónap még belefér. De előre félek a környezetem reakciójától, van 1-2 közeli ismerős vagy családtag, akik 3 éves korig legalább szoptattak, biztos rossz anyának fognak emiatt gondolni.
2018. márc. 19. 15:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Ne érdekeljen h ki mit szól. Hidd el te tudod h a gyereknek és neked mi a jó.
2018. márc. 19. 15:49
 2/12 anonim ***** válasza:
86%

Dehogy fognak. Ha nem teszed kozponti temava, senkit nem fog erdekelni.

De ugy erzem inkabb magadnak nehez megfelelni, elfogadni.

2018. márc. 19. 15:52
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Vagy kérdezd meg tőlük, vagy beszéld meg magaddal, hogy nem fog zavarni vagy azt, miért zavarna. Egyébként lehet, hogy élesben majd teljesen másképp alakul minden, mint ahogy most tervezed, mert a baba hamarabb elválasztja magát, elapad, gyógyszert kell szedned... vagy neked nem lesz szíved hozzá mégse akkor, mert még sokszor kel és nem kér cumit, rongyit vagy fogzik vagy valaki folyton hazahoz valami kórságot... ezernyi olyan indok lehet, amiért az ember kevesebb ideig vagy pont tovább szoptat végül, mint képzelte. Én nem ítélnélek el, ha ez megnyugtat :), általában feltételezem mindenkiről, hogy a tőle telhető legjobbat nyújtja e téren is a gyerekének és meg vannak az indokai.
2018. márc. 19. 15:56
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Elsőt nem tudtam abszolút szoptatni (emiatt nagyon rosszul éreztem magam.)

Második a lényegesebb inkább a te helyzetedhez viszonyítva, mert őt sikerült, de nonstop cicizett volna. Én is elterveztem, hogy 1 éves koráig fogom szoptatni. Aha... 8 hónaposan már kínszenvedés volt, és nem azért, mert nem akartam szoptatni. Mellre tettem, forgolódott, játszott vele, kiköpte... Mondom, nem fogom erőltetni, majd ha kéri, igényli, észreveszem, és kap. Hát onnantól nem kellett neki.

És tudok hasonló esetet, az unokaöcséim 7 hónaposan döntöttek ugyanígy, hogy nem kell a cici.

Na ilyenkor mit mondanak a 3 évig szoptató anyukák?

2018. márc. 19. 15:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Bármit ismétlem bármit csinálsz gyereknevelés ügyben, lesz olyan aki elítél miatta, csak azért mert ő máshogy gondolja jónak. Ugyanezért megint mások helyeslően fognak bólogatni.

A tanulság hogy az orvos és a saját igényeitek alapján éljetek és próbáljatok kizárni a negatív véleményeket.

2018. márc. 19. 16:17
 6/12 anonim ***** válasza:
48%

1 év után már nem is egészséges; nincs rá szüksége egy babának. Csak a szoptatási tanácsadók szorgalmazzák.

Az első lányom 9 hónapig szopott, a második 6 hósan hagyta abba, a legkisebbet csak 6 hétig tudtam szoptatni. De soha nem volt emiatt lelkifurdalásom és mindhárom egészséges lett.

2018. márc. 19. 16:17
 7/12 anonim ***** válasza:
26%

Megvan már egyáltalán az a gyerek?

Ha nincs, még várj vele, nem állsz készen amíg ennyire mások véleményétől függsz.

2018. márc. 19. 16:25
 8/12 anonim ***** válasza:
65%
Ha emiatt mártírkodsz hogy jaaaaj de szaranya vagyok, akkor el. És akkor meg is érdemled. Ha határozottan neveled ahogy egy felnőtt nő, akkor nem fogsz foglalkozni vele ki mit szól bele.
2018. márc. 19. 17:08
 9/12 anonim ***** válasza:
84%
Ne érdekeljen mások véleménye! A te döntésed, tested és életed, a gyermek és a saját érdekedet vedd figyelembe, ne foglalkozz vele ki mit mond.
2018. márc. 19. 18:22
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Jajj tudod mennyi mindennek “kéne” megfelelni...

Majd jönnek a folytonos kérdések hogy eszik e már ezt vagy azt meg miket csinál már mert az övé már ilyenkor szaladt.

Átalussza e az éjszakát?

Megy e bölcsibe ha igen miért ha nem akkor pedig jobb lenne.

Hú ha tudnád hány “okos” kérdés vár rád a szoptatás csak az egyik a sok közúl

2018. márc. 19. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!