Egy napos baba nem akar szopni, mi lehet a baj?
Sziasztok!
Tegnap szültem délután egykor. Rá négy órára hozták szipizni akkor szívta is. De azután nem akarta bekapni,ma reggel szívta néhányszor,de tejem is alig van még.
Így nem lesz semmi baja a babának hogy ennyire nem eszik vagy nem jut tápanyaghoz. Nagyon félek! Aztán veszít a súlyából ki sem fogjak engedni
Először is gratulálok a babához! Másodsorban egy egy napos újszülött gyomra akkora mint egy cseresznye. Akkor sejtheted hogy abba pár csepp tej is elég, azt pedig kiszívta ő magának. Harmadik negyedik nap lesz dió nagyságú, abba még mindig elég pár csepp, kb. egy hét általában mire beindul a tej. Az a lényeg hogy minél többet legyen cicin, tulajdonképpen az első időnek csak erről kellene szólnia hogy szinte egész nap a cicin legyen, bőr és bőr kontaktusban.
Ezzel indítja be magának a tejtermelést.
Első vagyok, az pedig hogy veszít a súlyából teljesen fiziológiás minden újszülött veszít a súlyából.
Sajnos Magyarországon ma borzasztóan maradi a szoptatás terén ( us ) , inkább olvasd az LLL. Hu honlapot, ott megtudod hogy mit kell tenned. Lényeg hogy ne add fel, főleg egy naposan, nekem nyolc hét betelt mire megindult a tej, majd három évig szoptattam.
Gratulálok a picihez!
Gondolom még a kórházban vagytok. Érdemes lenne minden kérdéseddel most még a csecsemősökhöz fordulni. Ők ott vannak, látják mi a probléma. Nem mellesleg rengeteg újszülöttet láttak már el.
Melyik korhaz? Van, ahol van szoptatasi tanacsado, ha ott nincs helyben, erdemes hivni egyet: [link]
Addigi ajanlom a Szoptatasi kerdezz-felelek es az Edesanyak szakertoi csoportot a facebookon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!