Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 10 hetesen 2 óránként?

10 hetesen 2 óránként?

Figyelt kérdés
Nagyon jó ez a szoptatás kényelmes olcsó stb de csajok 2 óránként kér enni a kicsi bélpoklosom van amikor meg a 3 simán kibírja! Jobb ha rendszert viszek bele vagy egyen akkor amikor akar? Ti hogy csináljátok?
2010. jún. 7. 15:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Igény szerint. Ha éhes, enni adok neki. Ahogy magamnak is. Én se tűröm jól az éhséget, sóval meg tudom érteni ezeket a pici babákat, amikor srínakj, mert üres a gyomruk. Nagyon rosz érzés.

Majd később lesz benne rendszer, de minden baba más. Az egyik már hathetesen átalussza az éjszakát, míg a mási még 8 hónaposan is felébred éjjel háromszor. Hamarosan te is arra "ébredsz", hogy éjjel kimaradt egy szopi. :-)Addig is kitartást!

11 hetes baba anyukája

2010. jún. 7. 15:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!Szerintem is szoptasd úgy ahogy ő szeretné.Az lánykám már 4 hónapos,és még most sincs rendszer az életünkben.Van amikor óránként akar enni,de van hogy 4 órát is kibír.:-)

Igaz,hogy néha teljesen lefáraszt,és már visíthatnékom van,de majd alakul.A Doki szerint már csak 6-szor kellene ennie,de nem bírnám hallgatni a sírását.Meg nekem amúgy is apadóban van a tejci,így csak növeljük a mennyiséget.

2010. jún. 7. 21:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az anyatej emésztési ideje 1,5 óra. A 3 óra a tápszerre vonatkozik. Na, meg akkor találták ki, amikor a nőknek hamar vissza kellett menni dolgozni. Anyósom mesélte, hogy ő 3 óránként hazament a gyárból szoptatni. Na, de 1,5 óránként nem engedhették őket haza! Akkor sem bírta ki a gyerek, a nagymama addigra már megtápszerezte, mert nem bírta hallgatni, ahogy üvölt a gyerek.

Én nagyon haragszom, amikor a 3 óránkénti etetést erőltetik. Nálunk pl. a csecsemőosztályon a kórházban letoltak érte, mert 2 óra múlva megszoptattam a gyereket! Nagyon értenek hozzá!!!

2010. jún. 7. 22:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Gyereke válogatja. A lányom sokszor evett kevesett. Nekem is mondta a gyerekorvos, hogy 3 hónaposan nagyon kevés a 90-100 ml,és hogy már kevesebbszer kellene ennie, na de a lelkem 2 óránként kérte. Én sem bírtam az üvötését, inkább etettem. Éjjel viszont egyszer kelt 2 hónapos koráig, utána meg egyszer sem, aludt, mint akit fejbe vertem este 10-től reggel 5-6-ig. Gondolom nem volt éhes!

Egyébként a mai napig ilyen, sokszor eszik keveset, most múlt 2 éves, és még napi 6-7 szer lecsücsül falatozni. Soha nem volt hasfájós, nincsenek emésztési problémái, nem elhízott, éppen hogy 12 kg, szóval telljesen átlagos 2 éves.

A szomszédkislány percre pontosan 3 órás gyerek volt. Ha letelt a 3 óra elkezdett sírni, jóllakot, utána 3 órán keresztül csend volt.

Minden gyerek más, figyeld a picikéd igényeit!

2010. jún. 8. 15:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én babám 4,5 hós és még most is van h óránként eszik nagyon jól fejlődik.én ebbből soha nem csináltam ügyet, sőt ha már nyűgös én mindig megkínálom cicivel. teljes mértékben rá bízom milyen gyakran akar enni. igaz még kb. 8-9 alkalommal eszik napközben de éjszaka alszik 9-reggel 7-8-ig . szóval ha látod h kéri akkor add neki, ha óránként óránként, ha kibír 3-4 órát az is jó, ne az órát nézd hanem a baba reakcióit. Jó babázást!
2010. jún. 8. 18:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Én alapvetően a rendszeresség híve vagyok, de 10 hetes baba még nagyon picike és itt van ez a baromi nagy meleg, szerintem jól csinálod így, ha 2 óránként kell neki, akkor legyen úgy!

Nem beszélve arról, hogy nemsokára itt a 3 hós fejlődési ugrás, amikor - bár nem törvényszerű - többet fog majd a enni a törpi és jól fog jönni ez a sűrű szoptatással felturbózott tejecske.

Szóval szerintem ez most nem a rendzseresítés legjobb időpontja több szempontból sem.

2010. jún. 9. 15:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon jó válaszokat kaptam köszönöm!!!!!
2010. jún. 9. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!