Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 7 hetesen 2,5 óránként szopizi...

7 hetesen 2,5 óránként szopizik! Baj?

Figyelt kérdés

Mindkét ciciből szopik,és sajna nem elég neki...adnom kell még 60ml pótlást!Ez így van már két hete!Nem is lesz már elegendő tejem ugye?

Fejni nincs értelme,2 csepp jön még ki szopi után!

Nálatok hogy van?

2010. jún. 22. 10:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az én kislányom is 7 hetes. Neki sem volt elég a tejcsi, az első hetekben tápszerpótlást kellett adnom. Mi vagyunk rá a bizonyíték, hogy fejni érdemes!!!! Nekem is csak pár csepp jött ki az első fejéseknél, de kitartó voltam és nyüstöltem a melleimet, meg is lett az eredménye. Az első napokban 10ml-ket tudtam kipréselni, aztán 20ml.....aztán megszaporodott a tejmennyiségem!

Most már ott tartunk, hogy van elég tejem és teljesen elhagytuk a tápszert! Csak azt tudom neked tanácsolni, hogy légy kitartó, tudom nem könnyű!!! Maszírozd a melledet és fejd-fejd! Én volt, hogy 1 órán keresztül szenvedtem a fejéssel. Megéri hidd el, lesz eredmény!!!!

Sok sikert!!!!

2010. jún. 22. 11:47
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
6,5 hetesek vagyunk... mi is küzdünk. Eddig néha kellett pótlás, de sajna úgy tűnik, bevezetem lassan én is rendszeresen, mert nem szopik eleget. Reggel meg napközben még elvagyunk, de estére mintha már nem maradna elég tejcsi...(eddig mértem, de most annyira besokalltam ettől az állandó méricskéléstől, hogy abbahagytam) mivel nem akarok görcsölni, inkább lefekvés előtt kap még tápit, úgy 60 ml... jobban alszik tőle és szerintem nem ártunk vele...
2010. jún. 22. 11:57
 3/8 xStefix ***** válasza:

Nem baj. Ha szükséges, akár óránként is szophat, csak arra az egyre kell figyelni, hogy rendesen kiürítse a mellet. (Ha csak a laktózban dús elsőtejhez jut hozzá, akkor megfájdulhat a pocakja.)

Ahogy az első anyuka is írta, pár csepp tejért is érdemes megdolgozni, mert pár nap után jó eséllyel nőni fog a tej mennyisége. A gyakori ingerlés a lényeg.

Ugyanígy a gyakori szoptatás is segíteni fog, sőt. Ez sokkal hatékonyabb és kényelmesebb megoldás, mint a fejés.

Ha gondolod, szívesen átküldök neked priviben egy részletes összegzést a serkentéshez. Alapvető szoptatási információk vannak benne, amit, úgy érzem, szintén nem lenne felesleges elolvasnod..

Pl. az is benne van, hogy miért nem célszerű este pótlást adni (előttem lévő anyukának!) és hogyan lehet ezt a délutáni/esti tejcsökkenést szopibarát módon "kezelni", hogy ne kelljen tápszert adni.

2010. jún. 22. 12:18
 4/8 A kérdező kommentje:

Sajnos szopi után nem tudok fejni,mert a babával kell foglalkoznom...nincs segítségem...de napközben ha 2,5 óránként szopizik,mit fejjek ki?Mire végzünk a hamival,büfivel,szinte újra megéhezik!:)Tápszer előtt mindig elsőbb cicit kap!Olyan nehéz ez...

Én is mértem pár napig,de belefáradtam...már csak hetente mérem...persze többet gyarapszik mint kellene,200grammot!

Miért baj ha kap tápszert is?Főleg este?

2010. jún. 22. 12:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz szoptatni akkor nem baj, hogy tápszert kap. Ha akarsz, akkor azért baj, mert ha pótolsz sosem lesz elég tejed. Egyre többet pótolsz és egyre kevesebb a tejed. Szóval te döntsd el hogy baj vagy nem.

Amúgy élő példa a barátnőm, akinek már 2 gyereke van. Elsőnél nem volt neki elég a tej, kezdte pótolni tápszerrel, 3 hónapig szoptatott.

Második gyereknél szintén nem volt elég a tej, kezdte pótolni, de a gyereknek nem kellett. Sírt, üvöltött kihányta. Sír a gyerek, sír anyuka jajjajj most mi lesz? De a tápszer már a 3. sem kell neki. Mit tud csinálni? Szoptat óránként... Most fél éves a gyerkőc, 3 óránként szopik, és még mindig elég neki a tej.

2010. jún. 22. 15:16
 6/8 xStefix ***** válasza:

Egyrészt azért baj, mert így valószínűleg csökkenni fog a tejed, de leglábbis nem fogja követni a mennyisége a babád egyre növekvő igényét (ami azt jelenti, hogy arányaiban egyre több tápszert fog kapni). Emiatt nagy mértékben csökken a minél hosszabb távú szoptatás esélye.

Másrészt pedig (általánosan) azért baj, mert a babák emésztőrendszere az első fél évben még nem elég érett ahhoz, hogy az anyatejen kívül más táplálékot is feldolgozzon (elég hatékonyan ill. hosszabb távú mellékhatások nélkül). A tápszer használata ezek alapján csakis olyan esetben ajánlott/elfogadható, amikor egyáltalán nincs mód az anyatejes táplálásra (vagyis szoptatásra, fejésre, donor női tej adására). Tulajdonképpen minden baba, aki élete első 6 hónapjában tápszert is kapott, így már szerzett egy kis "feketepontot". :(

A "szokásos" délutáni, esti tápszerpótlásra a legtöbb esetben egyáltalán nem szokott szükség lenni - már ha az anyuka tisztában van a tejtermelés működésével és a babák jellegzetes fejlődési szokásaival. Ezt már többen többször is leírtuk itt, ha nem gond, nem tenném újra. Ha érdekel, szívesen elküldöm mailben.

2010. jún. 22. 16:07
 7/8 A kérdező kommentje:

Okosabb lettem most is egy kicsivel!

A tápszeradag 2 hete ugyanannyi...50ml szopi után...így is el fog apadni a tejem?

2010. jún. 23. 11:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Mennyi ideig szopizik? Sír, nyugtalan, ha nem adod neki az 50 ml-t?

Használsz valamilyen tejserkentőt?

Nem sok az 50 ml, de ha nem éri elég inger a cicit, akkor ez sajna egyre több lesz.

Próbáltad már, hogy 1-1,5 óránként szoptatsz? Tudom, hogy erre rámegy a napod, de 3-4 nap alatt beáll és sokkal több termelődik.

2010. jún. 23. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!