Kaphat receptre anyatejet ilyen esetben?
Egy héthetesnek már hogy ne lenne fontos az anyatej? Ekkora ökörséget hogy mondhat valaki? A babának a legmegfelelőbb, ha 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kap, ennek hiányában donortejet, ennek hiányában tápszert. Ez a sorrend, akár elhiszed, akár nem, akár fintorognak rá páran, akár nem.
Kérdező, én Pécsen voltam tejleadó, itt 9 hónapos korig kaphattak a babák donortejet, első körben a koraszülött/betegen született/kis súlyú babák, és ha volt még kapacitás, akkor a többiek is. Ti minden további nélkül kaphattok, csak az a kérdés, hogy van-e elég tej a környéketeken.
Egyébként mi a gond nálatok, miért érzed úgy, hogy csökken a tejed mennyisége? Mivel próbálkoztál eddig? Szoptatási tanácsadó látott már? Lehet, hogy nem jó a technika, vagy a babánál van valami szervi eltérés, pl. lenőtt nyelvfék (a nagyfiamnál ez volt a gond, csak ezért ez jutott eszembe elsőnek). De ha ezekkel nincs gond, akkor még azt tudnám javasolni, hogy a donortejet megpróbálhatod a szoptanít nevű eszközzel adni, így ugyanúgy stimulálja a melledet a baba evés közben, és a saját tejed mennyisége is megnőhet újra.
A fujjogóktól, fanyalgóktól meg azért még így, egykori tejleadóként megkérdezném, szerintetek mégis mi baj lehet más nő tejével? Tisztában vagytok vele, hogy milyen egészségügyi követelményeknek kell megfelelni? Tudjátok, hogy a leadott tejet hogyan kezelik az anyatejgyűjtő állomáson? Vagy hogy hányszor ellenőrzik a tejet, amit begyűjtenek? Fogalmatok sincs róla. "Miket eszik az anya?" Basszus, szerinted miket? Kijárunk legelni... :D Egy tejleadó anyának ugyanúgy van saját, szoptatott kisbabája, aki miatt nyilván figyel magára, de a fejés miatt amúgy is mindent fertőtleníteni kell, a kezünket, a mellünket, a mellszívót, stb. Amikor én adtam le tejet, összesen négyen voltunk a városban, iszonyúan hálásak voltak érte a gyűjtőállomáson, nagyon nagy becsben tartották a tejünket, és minket is. Én pedig örültem, hogy segíthetek olyan babáknak, akiknek szükségük van rá, és akik szüleinek ez nem valami alantas, undorító dolog.
14!
A saját anyja teje fontos, ha van. Ha nincs, akkor már nem lényeges egy ekkora gyereknek, tökéletesen megfelelő a tápszer is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!