Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A mellszívótól miért apad el...

A mellszívótól miért apad el a tej?

Figyelt kérdés
Olvastam több kérdésben, hogy valami ok miatt nem tud szoptatni (gyogyszer pl) ezért mellszívóval tartaná fent a tejet, de az mégis elapad.
2018. jan. 15. 10:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mert a mellszívó más ingert ad, mint a szoptatás.
2018. jan. 15. 10:08
 2/4 A kérdező kommentje:
De akkor mi ertelme van?
2018. jan. 15. 10:14
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A mellszívó egy szuper találmány, ha nem szoptatás helyett használná az anyuka. Én mindkét gyermekemnél az első 3 hónapban rendszeresen fejtem, mert nehezen indult be a tejem, szerettem volna a fagyasztóva is tenni arra az esetre, ha történik vmi, féltem attól, hogy nem lesz elég. De sosem szoptatás helyett fejtem, hanem a babáim voltak rengeteget mellen. Az elején mindig lefejtem a mellben maradt felesleget így üzenve a szervezetemnek, hogy nyugodtan termeljen egy picit többet, így voltam nyugodt. Valamint amikor kezdték átaludni az éjszakát, fájdalmas csomós volt a mellem, akkor is fejtem belőle egy picit, épp annyit, hogy megkönnyebbüljek.

Szval szaporításhoz, a mell teljes kiürítéséhez, a gyulladás elkerüléséhez jól jön a mellszívó. Az állandó tejmennyiséget viszont a baba tudja fenntartani és szabályozni, a mellszívó korántsem annyira hatékony. Nekem volt olyan, hogy a mellszívó már be sem indította a tejleadó reflexet, míg a babáim egy szívására beindult. A mellszívó egy darab műanyag, nem egy illatos, gügyögp, pihe-puha kisbaba, akire az anya szervezete önkéntelenül egy hormonválasszal reagál, na, ez a hormonválasz segíti a szoptatás, nem az a darab műanyag.

2018. jan. 15. 10:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen apad el, pár hetes korától csak lefejt tejet kapott, a szoptatással már nem kínlódtam 2 műtét után, meg nagyon fájdalmas is volt, de így mellszívó+cumiüveg kombóval remekül elüzemeltünk, pótlás sem kellett.
2018. jan. 15. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!