Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kinek van itt olyan anyatejes...

Kinek van itt olyan anyatejes gyereke, amelyik pár hósan sosem sírt kint a sétán?

Figyelt kérdés

Mindig ezzel jönnek, hogy minek nem tud egy szoptatós anya úgy időzíteni, hogy két szoptatás között legyen csak sétán a gyerek, így sosem kényszerül utcán vagy kávézóban szoptatni Ez tök jól hangzik, csak létezik-e ilyen baba?!

Részemről: 3 hós koráig bírtam, hogy készüléstől érkezésig max. egy óra telhetett el, de akkor már fél órája üvöltött.

2017. dec. 31. 10:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%

Az enyém ilyen volt.

Soha nem szoptattam nyilvános helyen, nem is bírnám megtenni, engem zavarna.

Viszont nem volt babakocsink, kendőben, majd mei taiban, csatosban hordoztam a lányom, ott mindig vagy bealudt, vagy nyugodtan nézelődött.

Sose mentem órákat, általában 1, max. 2 óra alatt letudtam a dolgom, vagy megérkeztem olyan helyre ahol szintén lehet szoptatni (pl. család).

Amikor csípőszűrésre vittem kórházba, akkor vittem magammal lefejt tejet cumisüvegben, azt adtam neki, szerencsére tél volt, így nem féltem, hogy megromlik.

Igazából az egész hordozós korszaka alatt egyetlen egy alkalommal sírt rám kötve, az is kb. 10 perc volt míg hazaértünk, mai napig nem tudom mi baja lehetett, nem volt éhes, nem kakált be, de azért is jegyeztem meg az alkalmat, mert se előtte, se utána soha nem sírt hordozóban.

2017. dec. 31. 10:23
 2/13 piroska és a farkas ***** válasza:
59%
Nekem sem kellett sosem szoptatnom nyilvános helyen, igaz, nem is voltunk kint 2-2,5 óránál többet, ő pedig lazán beállt 3 órákra magától. Ilyen módon a sétákon sokat aludt, és mivel a friss levegő volt a lényeg, nem ültem be vele kávézni sehova. Egyébként nem zavar, ha vki diszkréten szoptat, de az is egy megoldás, h az első hónapok nem a sokórás kimozdulásról szólnak, nem akkora lemondás, mint amekkorának tűnik. Később, ha elkezdődik a hozzátáplálás, lehet úgy időzíteni, h pont mondjuk a tízórai jöjjön ki a kávézás idejére, és azt meg lehet vinni.
2017. dec. 31. 10:39
 3/13 A kérdező kommentje:
Én örülök, ha egy órát kijutunk :( pedig nyári baba, hordozni nem tudtam kint, rám fülledt, beizzadt. Kávézóba rég nem jutottam. Olvasott cikkek kapcsán hoztam példának.
2017. dec. 31. 10:50
 4/13 anonim ***** válasza:
75%

Első gyerekkel ez biztos megoldható. Harmadikkal nem. ;)

Nyáron még csak anyatejes volt. Nem mondhatod azt a nagyobb tesóknak, hogy idén nyáron szobafogságra vagytok ítélve a pici miatt, mert egy életre megutálják.

Úgyhogy eleve ott bukik a mutatvány, hogy egy egész napos kirándulás, lovas fesztivál vagy strandolás alatt mindenképpen meg kell etetni házon kívül.

Ezt hordozó kendőben meg lehet úgy oldani, hogy az égvilágon senkinek se tűnik fel. :)

Attól se kell félni, hogy majd 3 évesen majd még tépkedi le a pólódat. ;) Most már 9 hónapos "nagyfiú", és tudja, hogy út közben iszis üveg van, otthon szopizunk. Most már meg lehet oldani, hogy ne legyen se éhes, se szomjas, elaludni is tud cici nélkül.

Egyébként akárhol vagy babával, nyugodtan kérdezz rá, hogy van-e baba-mama helyiség, mert szeretnéd megetetni. Ahol nincs (mert mondjuk rendelőben miért is lenne...), ott is mutatnak egy üres zugot, ahova be lehet húzódni. Nagyon segítőkész szokott lenni mindenki, eddig még SOHA senki nem reagált erre a kérdésre bunkón.

Ezenkívül: gyorsan meg fogod tanulni, hol van a közelben pelenkázó. Érdemes beugrani és megkínálni cicivel a babát akkor is, ha még nem éhes/szomjas. Nem kell kivárni, amíg sírni kezd.

Így szinte mindig el tudod kerülni, hogy nyilvánosan kelljen szoptatni.

De egy vékony kendő vagy tiszta texilpelus mindig legyen a pelenkázó táskában, hogy ha úgy alakul, akkor el tudd magatokat takarni. Ha ti is sokat mentek babával, akkor érdemes beruházni egy szoptatós pólóra is, meg fog térülni hosszú távon. Sokkal egyszerűbb észrevétlenül megetetni a babát.

Amíg nem úgy szoptatsz nyilvánosan, hogy kicsapod a cickót a placc közepén, nem fog senkit zavarni. Neked is jobb, ha minél diszkrétebben tudod megoldani.

2017. dec. 31. 11:09
 5/13 anonim ***** válasza:
38%

Mi is mindig tudtunk időzíteni.

Nálunk kezdettől fogva kb. 3 óránként evett a kisfiam, így simán a két étkezés között el tudtunk menni sétálni. A babakocsiban meg általában elaludt.

Mondjuk nálunk cicizés csak akkor volt, amikor etettem, tehát azért, mert sírt a fiam, vagy nyűgös volt, én nem cicizettem, megnyugtattam máshogy, úgyhogy sima ügy volt.

És soha nem is tudtam volna nyilvánosan szoptatni. Nekem az egy olyan intim dolog, amit nyugodt környezetben tettem. Így hosszabb utakat eleve be sem vállaltam volna, pl. bevásárolni sem vittük, főleg mivel szeptember végi a kisfiunk, így kerültük is direkt az ilyen helyeket, a még fejletlen immunrendszere végett.

2017. dec. 31. 11:11
 6/13 anonim ***** válasza:
43%
Hát, volt előnye annak is, mikor a kórházban három óránként hozták enni :) Mire hazamentünk, órát lehetett állítani hozzá.
2017. dec. 31. 11:15
 7/13 anonim ***** válasza:
73%
Enyém sem sírt soha kaja miatt. Megetettem mielőtt iduktunk és mikor hazaértünk soha nem szoptattam nyikvánosan 1-2 alkalom volt mikor sok időre mentünk akkor vittem lefejt tejet.
2017. dec. 31. 11:45
 8/13 A kérdező kommentje:

Én inzulinos cukros voltam terhesség alatt, kórházban óránként kérték etetni a cukra miatt és velem volt 3 napig éjjel-nappal (más opció nem is volt, de nem zavart). Ez ennyire múlna a kezdeteken?

4-esnek is köszi a tippeket, nem tudom, kitől kaptad a 0%-ot, tőlem ment a hasznos gomb.

2017. dec. 31. 11:54
 9/13 piroska és a farkas ***** válasza:
73%
Mi babakocsiztunk, a hirdozást kicsiként nem szerette, csak féléves kora után. Egyetértek azzal aki írta, h ez az első gyereknél működőképes leginkább. Egy biztos, ha zavar esetleg, akkir vannak jó praktikák, h diszkréten lehessen megoldani, és bárki bármit mond, a legfobtosabb az, h az a picike ne maradjon éhes. Nem tudok azonosulni azzal, aki 2 hónapos babával plázázni megy, mert majd úgyis eszik valahol, de valóban, ne maradjon otthon a teljes család egész nyáron csak azért, mert a legkisebb még anyatejes.
2017. dec. 31. 12:12
 10/13 anonim ***** válasza:
63%
Jelen. De egyébként sem volt sírós. Simán sétáltunk egy órát. Nem kellett nyilvánosan szoptatnom. De nem egyformák, azzal meg ne foglalkozz, h mivel jönnek mások.
2017. dec. 31. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!