Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fejhetek szoptatás közben?

Fejhetek szoptatás közben?

Figyelt kérdés

2 hetes a babánk, sok tejem van.Úgy érzem, nem áll másból a nap, csak a fejésből.Ma már szoptatás közben fejtem és olyan jó volt, hogy maradt idő másra is, nem úsztam a tejben, mert nem flyt szanaszét a másik mellembő a tej, miküzben szopott a baba. Viszont így valamiveel könnyebb dolga van, mert a másik mellem fejésével az ő szájába is csöpög a tej. Denem érreztem, hogy kevésbé szívná, és a másik mellemből is könnyebben és gorssabban lejön a tej.

Fejhetek szoptatás közben, vagy belustulhat tőle a baba?

2017. dec. 28. 18:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Ne, ne csináld. Rakj egy kis cumisüveget a másik melled alá, hogy abba csöpögjön.

Minél többet fejsz annál több tejed lesz. Be fog állni a kereslet kínálat arány, de el kell telni egy kis időnek még csak két hetes a baba. Amikor már úgy érzed hogy nagyon feszül, akkor fejj le egy nagyon keveset.

2017. dec. 28. 18:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Belustulni nem fog, viszont az a kerdes, hogyha igy is sok tejed van, akkor miert fejsz a szoptatas mellett aktivan?

Ha tartalekolni akarod a fagyasztoba, vagy eladni akarod, akkor ertem, de h ilyen szandekod nincs, akkor nem biztos, hogy jo otlet a fejes.

Ha nagyon feszul, akkor csak annyit kell kifejni, amennyi fontos ahhoz, hogy ne feszuljon, ne gyulladjon be, viszont ha ennel tobbet fejsz le naponta tobbszor, akkor annal tobb tejed lesz, annal tobb lesz a felesleg es meg tobbet kell fejned, hogy kiuruljon a cicid.

2017. dec. 28. 18:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is várd meg, amíg beáll a baba igényére. Eleinte nekem is rengeteg volt, de szépen beállt, és a növekedési ugrásokkor fejtem.
2017. dec. 28. 18:40
 4/8 anonim ***** válasza:
Használj anyatejgyűjtő kagylót, nem fog folyni a másik oldalon.
2017. dec. 28. 18:45
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

3-4 óránként eszik a baba, ennyi idő alatt teljesen bekeményedik, becsomósodik és tűzforró lesz a mellem, nagyon félek, hogy begyullad. Nem fejem teljesen le, amelyikből eszik, azt nem is bántom, a másikból pedig annyit fejek, hogy a csomók eltűnjenek, ne feszüljön és ne csöpögjön belőle spotán a tej, de így is lejön 60-180 ml. :S

Le akarom adni a felesleget, de nem az a célom, hogy minél többet tudjak leadni. Szóval nem akarom szaporítani. De tényleg nem tudom, mit kéne csinálnom, eddig kézzel meg kézi mellszívóval próbáltam kínlódni, alig jött a tej, én meg minden éjszaka bőgtem, úgy fájt a cicim. Most tegnap béreltünk egy elektromos mellszívót és annyira jó érzés, hogy "meg tud könnyebbülni" mindkét cici szoptatás után. Szerintem még így is rengetek tej marad benne.

Próbáltam, hogy egy kupát tartok alá, de csak úgy csöpög bele, ha előre dőlök, az meg úgy nagyon kényelmetlen. Egyébként a bimbómról lefolyik és hiába nyomom a tálkát a mellemhez, valahogy mindig mellette folyik el a tej és nem bele.

Vettünk Aventes kagylót is, de az meg megtelik pár perc alatt, amíg ürítem, simán elázok, plusz ha nem törlöm le, nem tapad vissza rendesen és sziváog a tej, ha meg törölgetem, akkor annyi idő alatt meg megnt minden tejes lesz. :S

2017. dec. 28. 18:56
 6/8 anonim ***** válasza:
77%
Az első gyereknél reggel és este én is fejtem szoptatás közben, és anyatejadó is voltam. Ha neked így kényelmesebb, könnyebb, akkor csináld így. Nem fog ettől ellustulni a baba. Főleg ha te is csak olyankor fejsz ha nagyon kell.
2017. dec. 28. 20:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Esetleg szoptathatod surubben, rovidebb ideig, akkor rendszeresebbenmegkonnyebbulne a melled, de osszessegeben nemerne tobb inger.
2017. dec. 29. 05:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló helyzet volt, de idővel beállt. Nekem az segített, hogy nem felváltva szoptattam a babát, hanem mindig mindkét mellre rátettem. Reggelente viszont én is fejtem picit, mielőtt a második mellre tettem.

Később tejadó lettem, akkor viszont a sterilizálás miatt már nem tudtam szoptatás közben fejni, szóval előtte tettem.

2017. dec. 29. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!