Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Problémáim vannak a fejéssel....

Problémáim vannak a fejéssel. Segítene valaki?

Figyelt kérdés
Szeretnék fejni, hogy több tejem legyen. De! Én szoptatás után hiába fejek, legjobb esetben csak 5 ml-t tudok fejni. Ha két etetés között fejek, akkor meg még nincs annyi tejem, ami számottevő lenne, csak kevés. Ha pedig azt lefejem, utána a babám nem tud eleget szopni és rögötn odaadom a lefejtet. Ez másnál hogy megy? Mi ennek a lényege? Ezzel több lesz a tejem vagy éppenhogy kevesebb, mert mindig csak kevés ürül?
2010. jún. 3. 12:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Szopi után rögtön kell fejni. Én is igy voltam,mint te,alig jött ki valami. kb 3-4 hét után abba is hagytam. Ha engeded,hogy sokat szopizzon és sokáig nyammogjon rajta,akkor felesleges fejni.
2010. jún. 3. 13:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Ja,11 és fél hós a babám,még mindig napi többször szopik,szóval van tejem.
2010. jún. 3. 13:03
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia szoptatás utánn fejjél, így azt az üzenetet kapja a tested, hogy a baba többet szopizna, tehát több termelődik. Nekem a Heim Pálban mondták, hogy mindig próbáljk meg egy hajszálnyival többet kifejni utána. Tehát először 5 mili, aztán próbálj az 5milit jelző vonal felé menni icipicivel, másnap még feljebb stb. ha érted mit akarok írni :)
2010. jún. 3. 13:04
 4/10 anonim ***** válasza:
1 mellből szoptass, és szopi után fejd le a maradékot. Nagyon fontos akkor is fejni, ha úgy tűnne, hogy nem jön belőle több. Ezt is ingerként fogja fel a tested. Mielőtt este lefekszel, fejd le mindkét melled a 7-7-5-5-3-3-1-1 módszerrel. Persze csak akkor, ha a gyerek előreláthatólag csak a fejés utána 3-4 órával ébred, hogy legyen neki tejcsi. Ezt a módszert egy IBCLC szaktanácsadó javasolta, és nekem nagyon bejött.
2010. jún. 3. 13:13
 5/10 anonim ***** válasza:
13:13as vagyok, még annyi, hogy a tejmennyiség főként attól függ, hogy a gyerek milyen intenzitással szopizik. A szopással ingerel és így fog több tejcsi termelődni. Kitartás!
2010. jún. 3. 13:14
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Akkor egy kicsit kitartóbbnak kellene lennem :)

13:13-as! Igazából már most két mellből szoptatok, szóval nem egyszerű a dolog. Egyébként ezt a 7-7-5-5 stb módszer akkor is hatásos, ha naponta csak egyszer van rá időm? Mert azt olvastam, hogy legalább 2x egy nap csinálni kéne. És szoptatás után is ezzel a módszerrel fejjek vagy akkor elég simán?

2010. jún. 3. 13:20
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Pffffffff.......én abbahagytam a fejést kb két hete, mert egyszerűen úgy vettem észre, hogy leblokkol a cicim a fejéstől.

Aztán egy fél órája szoptattam a babám. És mikor végzett, még akkor is csöpögött a cicimből a tej. Na mondom akkor ezt lefejem, és elteszem, ha már ennyi van. Hoztam a kis kézi aventemet, és nagy kínszenvedéssel lefejtem 10 ml-t. Kíváncsiságképp visszaadtam a cicit a Kislányomnak. Szívott rajta vagy 4-et, és megint folyt a tejcsi. Szerintem az én cicim szégyenlős a fejő előtt.

Pár hete is ezért hagytam abba, mert csak felhúztam magam, hogy nem jön a tejcsi, és órákat tökölök 20 ml miatt. A babám gyönyörűen hízik, és a doktornénije még azt mondta, hogy valószínű túl is eszi magát.

Szóval látod...........nem csak neked nem megy a fejés.

2010. jún. 3. 13:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem sem megy a fejés!:(Úgy érzem szét durran a cicim nekiállok fejni és 20ml-nél nem jön több.A kislányom elkezd enni és ki szív még 80ml-it.Hogy van ez?Érdekes a testünk.Az én cicim csak a babának ad.:)
2010. jún. 3. 16:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Azt írod szeretnéd, ha több tejed lenne. Most nem elég a tejed? Miért kellene több? Pótolni kell?
2010. jún. 3. 17:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Bár még egyelőre csak itthon mérem, de úgy tűnik nem növekszik a súlya. Korábban sem nőtt a súlya valami nagyon, de most majdnem egy hete stagnál. Persze tudom, hogy a havi számít (majd tanácsadáson is megmérik), de szeretném ha több tejem lenne.
2010. jún. 3. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!