Nem ártok vele a babámnak?
Nagyon meghíztam szoptatás alatt, és szeretnék mostmár odafigyelni és picit fogyni is. Hallottam az 1200 kcal étkezésről,és arról hogy mellette mozgással le lehet adni pár kilót. Szabad szoptatás alatt ezt csinálni? Nem csökken a tej mennyiségem majd? 4 hónapos a kislányom, csak anyatejes.
Nagyon köszönöm előre is a segítő válaszokat! 4 hós kicsi lány anyukája
szerintem amíg szoptatsz, addig ne.
majd utána.
Várj még vele szerintem 2 hónapot legalább. Aztán elkezdhetsz helyesen táplálkozni, diétázni, de nem fogyókúrázni!
1200-as kevés, próbáld 1500 és 2000 között tartani, de nem mindegy milyen ételekkel és szerintem ezen van a hangsúly, a minőségen, mert ha megfelelő ételeket eszem akár 1800 kalóriában is, akkor kevésbé fogsz hízni (vagy fogysz) , mint ha egy nap 4x ennél 1 kakaóscsigát, ami kalóriában, 4x 250, ami elvileg csak 1000...
Próbáld meg hogy teljes kiörlésű kenyeret eszel de csak max. délután 3-ig. Tésztát is csak durumtésztát. Édességet próbáld mellőzni. Egyél húst zöldséggel ( ne rizzsel meg krumplival ) Egyél sok főzeléket meg gyümölcsöt. Szerintem ettől bajotok nem lehet mert eszel csak nem mindegy mikor mit.
Én 25 kg-t híztam a terhesség alatt de én szoptatás alatt nem tudtam volna fogyózni mert olyan étvágyam volt hogy még a terhesség alatt sem voltam annyira kívánós.
Már nem szoptatok. Én eszerint étkezek amit leírtam és 3 hónap alatt fogytam 10 kg-t. Tudom lehetne több is de azt mondják nem jó a gyors fogyás.
Sok sikert !
A mozgást lassan elkezdheted, ha korábban sportoltál valamit. De nagyon ügyelj a fokozatosságra és lehetőleg kerüld a mellkas/mellizmok terhelését ill. az izomlázat!
A diétával szerintem is várj még, legalább addig, amíg már stabilan eszik a babád napi 2-3x. De ettől függetlenül megpróbálhatod kicsit ésszerűsíteni az étkezési szokásaidat, az sose baj. :)
Egyébként pedig nem a gabonafélék vagy mások azok, amik nagyon hízlalnak, hanem a (finomított) cukor! El se hinnéd, mennyi kárt okoznak a szervezetben.. Én azt javaslom, hogy nézz körül a spejzodban, hűtődben és a hozzáadott cukrot tartalmazó ételeket (sokan lesznek, sajnos) lehetőleg cseréld ki natúrra. A finomított (répa, barna, nád) cukor helyett pedig használj inkább mézet vagy sztíviát, ezek sokkal egészségesebbek.
Kedves anyuka!
Én azt tanácsolom, hogy várjon a diétával, ugyanis szoptatás alatt szigorúan TILOS! Azzal némiképp méregteleníti is a szervezetét, és az összes méreganyag bekerül a tejbe és elszívja a baba, ez az egyik ok. A másik ok meg sokkal kevesebb lesz a tejcije, és a minősége is változni fog negatív irányba, és fenn áll annak a veszélye hogy vérszegény lesz a baba, vagy ön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!