Volt, hogy soknak találtátok azt, amennyit a babátok evett, ezért abba hagytátok az etetést?
Ha rendesen van tejed én nem méregetném, havonta elvinném megméretni hogy rendesen gyarapszik-e. Eszembe nem jutna kivenni evés közben a mellemet a szájából 😨. Ne már.
Sok hasfájós baba van, az enyém pont hogy nagyon keveseket evett, mégis az volt. Ezer oka lehet. Figyeld meg mit eszel amikor fáj neki, büfiztesd gyakran, meg tornáztasd a lábacskáit hogy tudjon pukizni, hátha sok levegőt nyel, próbáld meg a hasfájás elleni szereket hátha hat valamelyik. De ezt ne. Hogy akarod? Méregeted és 100-nál mondjuk úgy döntesz elég és ha sír akkor sem teszed vissza??
Szerintem ez nem kivitelezhető, ordítani fog a babád ha elveszed tőle a melled. Megmérni sem lehet majd rendesen, mert kapálózni fog a mérlegen ha etetés közben zaklatod.
Az én babám 3,8kg-al született, 3,5 kilósan hoztuk haza és egy hónaposan 4,3 kg volt. Arányaiban úgy fejlődött, mint a te babád és azt mondták ez tökéletes.
Szerintem is inkább más módot keress a hasfájás enyhítésére (Infacol, Espumisan, Gripe Water, Colief, meleg pelusra hasaltatás, babamasszázs, ritkább etetés stb.) és ne kínozd evés közbeni méregetéssel.
Amikor szoptatási tanácsadáson voltam ott azt mondta a hölgy, hogy az anyatej több részből áll. Amikor elkezdi a szopit vizesebb (mint a leves) aztán jön a sűrűbb (főétel) majd a végén a zsírosabb tej (desszert). Ha mind a két ciciből eteted akkor pl. Éves közben is bukhat mert a tápláló részét szeretné és így csinál annak helyet.
Érdekes volt és az elején tényleg volt, hogy bukott majd újra kérte a cicit.
Szóval ösztönösen tudják mi a jó nekik.
Szóval ne az étkezéseket szakitsd meg, az valoban embertelen, hanem a két étkezés kozti időt próbáld novelni! Nem csak a tuleves miatt, hanem mert a baba hasa a cukros elotejtol faj...ha tele hassal egy ora mulva cicire teszed, csak epp annyira lesz ehes hogy a cukros elotejet lefetyeli, a laktato tejhez nem jut, es aztan megint igy lesz a kovetkezo etetesnel es beindul egy ordogi kor. Szopizzon ritkabban es akkor egyen amennyit csak tud/akar.
Egyebkent a tuletetes eleg jol latszik a szekleten, ha kicsit zoldes.
Utolsó jól írja, legyen meg legalább a 2-3 óra két szoptatás között. Ugyanis ha az előemésztett tejre (ami már a hasában van) rászopizza az előtejet,akkor keveredik a kettő,és hasfájást okoz.
Az én kislányom hamar ráállt a 2óránkénti szopira,nekünk így jó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!