Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 5 perc szopi után ellöki...

Zeg123 kérdése:

5 perc szopi után ellöki magát és nem akar szopni (3,5 hónapos) Mi lehet a baja, járt már valaki így?

Figyelt kérdés
Kb 3 hete kicsit meg van duzzadva az ínye és 1,5 hete nem akar szopizni.Reggel még elég jól,szinte kevés is neki,de napközben,egész estig csak nyüglődés,pár perc után ellöki magát és sír.Nem a hasa,mert a cici ellökés után beteszem a cumit elhallgat,de cumisüvegből nem evett még és nem is szeretném abból etetni.Lehet a foga miatt ennyire elutasító?Mivel segíthetnék neki?Ha így megy éhezni fog,védőnő meg hozzá akar táplálni és nincs más ötlete.LLL-es tanácsadó nem veszi fel a telefonta másik pedig már megszünt, e-mailre sem válaszoltak még,a megyében pedig nem találtam senkit.Mit tudok tenni,hogy újra tudjam szoptatni,most végre lenne tejem bőven....próbáltam pohárból,kanállal de nem fogadta el és még a cumisüveget is megpróbáltam,de az sem kellett neki
2017. nov. 9. 14:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell cumisüveg, ne aggódj. Tedd ugyanúgy cicire, amennyiszer csak teheted. Ha van tejed, akkor teljesen felesleges 3.5 hónaposan hozzátáplálni még. Ezzel ráértek. Mellesleg eszik ő annyit amennyire szüksége van, hidd el!

Több oka lehet. Lehet például a foga miatt, hiszen a fogcsírák ilyenkor már bőven megindulhatnak, és az bizony elég kellemetlen fájdalommal jár. Ha ez a gond akkor ajánlom a Dentinox nevű gélt, amivel szoptatás előtt bekenheted az ínyét, ahol meg van duzzadva. Gyógyszertárban, vény nélkül megtudod venni, 4 hónapos kortól lehet alkalmazni ha jól emlékszem.

Vagy, esetleg a torka nem piros? Az is fájhat neki és emiatt ilyen elutasító.

A pocakja biztosan nem fájhat? Nem "húzza össze magát", esetleg húzza fel a lábait amikor nyűgösködik?

Én lehet inkább a gyermekorvosomat hívnám fel a helyedben. Ő biztosan hasznosabb tanácsot tudna adni, esetleg megvizsgálja, mert nem kizárt hogy a torka piros, és fáj neki. Addig pedig hogy ne csappanjon meg a tejed, fejd le géppel a felesleget, és fagyaszd le. Egy évig eláll a fagyasztóban, és később jó lesz főzelék behabarásához a babának például.

2017. nov. 9. 16:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Ilyen nálam is volt, és ilyenkor másik pózban szoptatom. Az a baja, hogy túl gyorsan jön a tej. Nyomd meg és ha spriccel, akkor lehet nálatok is ez a probléma.
2017. nov. 9. 17:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is az volt a baj, hogy túl gyorsan jött a tej + még a foga is jött. 3 hónaposan kezdte el, 4 hónaposan miután kibújt a foga, újra rendesen szopizott. A tejem kevesebb lett a kevesebb szopitól és így valahogy nem is jött már olyan gyorsan a tej sem. Volt egy nap amikor szinte alig szopizott, este 5kor evett csak rendesen. Pedig nagyon meleg nyári nap volt, aggódtam, hogy kiszárad, ráadásul a cumisüveget sem fogadta el, úgyhogy se vízzel se tápszerrel nem tudtam próbálkozni. De szerencsére este szopizott. Másnap vettük észre hogy kibújt a fogacskája. Talán nálatok is ez a baj.
2017. nov. 9. 19:56
 4/5 anonim ***** válasza:
(Ha a cumizavar miatt nem szeretnél cumisüveget adni, tudnod kell, hogy a játszócumi is okozhat)
2017. nov. 9. 20:27
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek az eddigi válaszokat!

Dentinox-al kenem egy ideje,de egyenlőre semmi,a hasa nem lehet,mert 1-1,5 hónaposan volt hasfájása,és az más volt,de azért köszi!

Az erős tejleadó reflexre gondoltam én is,de az eddig nem zavarta,és érdekes módon, a 'tele' cicivel kezdi a szopizást,ha végül sikerül.(a védőnőm mondta próbáljam így,ezért kezdtem váltott mellből most szoptatni és az előzőleg abbahagyott cicinél akarom kezdeni,nem kell neki,viszont a másikat elfogadta végül nagy nehezen és csak utána az előző szopizásnál abbahagyottat)

Próbáltam több pózt,de semmi.

Már a cumit sem akarja elfogadni,mikor ellöki a cicit.

Orvosom hívtam,azt mondta reggel hívjam,mennyi az egy hetes súlygyarapodása(80g)most 5200 g.

Reménykedek,hogy azért sikerül majd megoldani,illetve elmúlik akármi baja is van..

2017. nov. 9. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!