Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Működhet ilyenfajta munkamegos...

Működhet ilyenfajta munkamegosztás?

Figyelt kérdés
Szóval a férjem az első két-három héten otthon lesz velünk elvileg. Arra gondoltam, fel tudnánk esetleg osztani a napot egymás között. Mondjuk nappal én lennék fent, és ő pihen. Éjszaka pedig én próbálok aludni, ő pedig figyeli a picit. És amint látja, hogy felébredt, meg éhes, felvenné, odahozná hozzám, én félálomban megszoptatnám, majd ha elaludt, visszavinné a helyére. Így talán kevésbé készülnénk ki, mintha mindkettőnknek kelni kéne az ágyból éjszaka is két-három óránként folyamatosan. Ez így mennyire kivitelezhető szerintetek? Vagy nagyon őrült ötlet? Igazából csak magamtól találtam ki most, nem kérdeztem még senkitől...
2017. nov. 9. 09:38
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Mi ezt úgy beszéltük meg, hogy mivel a párom ügyvédi irodája gyakorlatilag itthon van, így ő is itthon tud lenni velünk. Az ügyfeleit már úgy rendezi, hogy a baba születése után sokat tudjon segíteni.

Szoptatni nyilván nem fogja tudni megszoptatni, de pl házimunkában igen. Mivel nagyszülők nincsenek, így az első időkben ételt fogunk rendelni. Nekem pl ez nagy segítség lesz, mert nagyon szeretek főzni, de ahogy hallom, nem lesz rá idő az első pár hétben.

Igazából kérdező jó ötletlen tűnik, csak az a kérdéses, hogy a párod mennyire tud majd visszarázódni, mennyire borítja fel az alvásritmusát. Mi pl pont ezért nem fogjuk bent altatni a babát, bármennyire is győzködni akar a védőnő, mert párom kikészül, ha nem tud rendesen aludni. Ez alatt azt értem, hogy szó szerint rosszul van a fáradtságtól, ha felborul a ritmus, amit megértek, elég ha valamit elront a munkájában. Így mi abban egyeztünk meg, hogy én leszek az éjszakás, ő a nappalos.

2017. nov. 13. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!