Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a véleményetek a cumiról...

Mi a véleményetek a cumiról szoptatott baba esetében?

Figyelt kérdés
Kislányom 4 hetes 3950g-mal született 3 hetesen már 4880 g volt elég szépen gyarapszik. Szopás után még mindig szopna pedig már kifelé jön a tej belőle látom rajta hogy csak még jobban fáj, feszül a hasa nem vagyok cumi párti de a cumi megvigasztalja. Nem fog bezavarni a cumi a szoptatásba? Nagyon rászokik ha odaadom neki alkalmanként? Van már egy két és fél éves kisfiam ő nem volt cumis 2 éves koráig szoptattam. Ti mit tennétek?
2010. máj. 29. 08:19
 1/10 anonim ***** válasza:
56%
Ha elfodja,szereti,akkor adj neki. Én babám egész nap cicizett volna,próbáltam a cumit,de nem kellett neki. A szopiba nem zavar be,mert nem jön belöle semmi.
2010. máj. 29. 08:25
 2/10 anonim ***** válasza:

Én soha nem adtam a lányomnak, egy időben megtalálta az ujját - pont úgy voltunk, mint ti, hogy már csak a szopizás kedvéért szopna, amúgy tele a hasa - és szopi után ha letettem, úgy aludt el, hogy cumizta a hüvelykujját. Két hónap alatt magától elhagyta az ujjszopást, akkora már elég nagy volt ahhoz, hogy a szopiigényét a cicizés kielégítse.

Barátnőm a kezdetektől ad cumit a kisfiának, náluk nem okozott szopigondot a cumi.

Szerintem csak magadra hallgass, a megérzéseidre, meg a baba jelzéseire, akkor nem csinálhatod rosszul.

2010. máj. 29. 08:28
 3/10 anonim ***** válasza:
Az én fiam is cumizik, ennek ellenére még mindig csak anyatejes, és lassan már 6 hónapos. Nálunk nem zavart be. És egyelőre nem is tudok olyan babát, akinél ez bezavart volna.
2010. máj. 29. 08:41
 4/10 anonim ***** válasza:
70%
én úgy voltam, amég nem tudja mi az a cumi, addig nem is fogja követelni. Aztán mikor semmivel nem tudtam vigasztalni, kipróbáltam a cumit. Hát imádja... De nem is bánom. Ha cumizni akar, hát cumizzon, igyekszem boldoggá tenni a babámat, és ha ez kell Neki, hát legyen :) Az előző válaszoló szerencsés, hogy elhagyta a pici az ujjszopást. Én azért adtam inkább cumit, mert az idővel el lehet venni Tőle, de az ujját nem. Volt olyan osztálytársam, aki még általános iskola 5. osztályában is szopta az ujját.... Na én ezt nem akartam. Szerintem semmi rossz nincs a cumiban, a szopáshoz meg tényleg nincs köze sincs :) Szerintem hajrá, egy pont a cuminak :D
2010. máj. 29. 08:43
 5/10 anonim ***** válasza:
70%
Az én fiam is cumizik, babakocsiba és alvásnál... amúgy nem kéri. Ortodónikus szilikon cumit szereti csak, ez nem kavart be egyáltalán a szopizásnál... 8,5 hónapos és még mindig cicizik :)
2010. máj. 29. 08:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is ugyanigy volt,folyton cicizett volna,aztán megpróbáltam a cumit és elfogadta.Alvásnál kell neki.A szopizásba nálunk se zavart be,csak anyatejes,3 hónapos.
2010. máj. 29. 09:43
 7/10 anonim ***** válasza:
1. vok,én babám is megtalálta az ujját,elalváskor azt szopta,úgy aludt el,de csak akkor,nem volt egész nap a szájában. Mikor kijött az elsö foga,azóta elhagyta az ujjszopást. Szóval nem kellett leszoktatni róla.
2010. máj. 29. 10:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Nálam senki sem volt jobban cumiellenes párti, mégis cumizik a kislányom. Most 6 hónapos és még szopik, de a cuminak köszönhetően egyedül elalszik este és átalussza az éjszakát (nappal pótol ám mindent :-). Nálunk nem zavart be! A cumiról könnyebb leszoktatni, mint az ujjszopásról. Az ujjszopástól torzulhat az szájpadlás és a fogak... akkor már inkább a cumi!
2010. máj. 29. 13:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha már tud szopni és stabilan szopik, akkor nem zavar bele. A cumizástól nem tudom, miért, megnyugszik a kis hasuk, pedig én se vagyok cumipárti. Sokáig csak az ujjamat adtam neki, azt cumizta lelkesen, de azt ugye sokkal nehezebb mindig tisztán, sterilen tartani, mint egy cumit...
2010. máj. 29. 14:31
 10/10 xStefix ***** válasza:
76%

Mi 2 hónaposan álltunk át az igény szerinti és kizárólagos szoptatásra, így 6 hónapos korig én egyáltalán nem adtam a lányomnak cumit és utána is csak ritkán. (Igaz, hogy így egész nap résen kellett lennem, ha szopi kellett, de szerintem nagyrészt ennek is köszönhető, hogy még most, 27 hónaposan is szoptatok.)

Idővel aztán elég cumizós lett a lányom, dehát ez van. Igyekszem csak akkor odaadni neki, ha nagyon nyüszizik érte, nyűgös, álmos vagy fél.

A játszócumival azért bánj óvatosan ilyen kicsi korban, mert ez ugyan a szopitechnikát általában nem zavarja meg (ellentétben az üveg cumijával), viszont visszavetheti a tejed mennyiségét, ha a baba túl sokat kapja! Ahhoz, hogy mindig igény szerint legyen tejed, szükséges, hogy a baba elég időt töltsön a mellen, ahol nemcsak eszik, hanem KOMFORTSZOPIK is időnként. Ez a plusz idő (és mellingerlés) különösen akkor fontos, amikor növekedési ugrásnál vagytok és meg kell növelni a tejmennyiséget. Ha (ilyenkor) nem hagyod, hogy rajtad "nyammogjon", hanem evés után rögtön elveszed a mellről és sokszor adsz neki cumit, várhatóan jóval lassabban fog újra beállni a tejed! És egyébként is, a hosszabb távú szoptatás egyik fontos eleme, hogy (amennyire megoldható) a gyerkőc lehetőleg igény szerint legyen mellen. Ez nemcsak a tejmennyiség stabilizálása, hanem általában a kötődés erősítése szempontjából is fontos.

Szóval nem tilos cumit használni (látni fogod, ha gondot okoz), de csínján kell vele bánni és érdemes bizonyos alkalmakhoz kötni a használatát, pl. alváshoz.

2010. máj. 29. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!